Mayam Glicerina vegetala 1 l

Glicerina vegetala 1 l

Puterea Plantelor In stoc limitat

SKU 12792
64,25 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Glicerina vegetala 1 l de la Mayam

Glicerina vegetala, Mayam, 1 l

Glicerina vegetala - este un agent hidratant regasit in nenumarate produse cosmetice de ingrijire si igiena a pielii si parului. Faciliteaza retinerea apei in tesutul cutanat, este emolient si catifelant, protejeaza parul de deshidratare.

Descriere, recomandari:

Glicerina se poate include in mai toate tipurile de produse de ingrijire a pielii si parului, in creme, lotiuni, tonere, sapunuri, pasta de dinti, sampoane si geluri de dus. Este usor de lucrat cu acest ingredient, nefiind sensibil la incalzire. Glicerina nu este straina organismului uman si astfel, nu provoaca iritatii sau alergii.

Glicerina este un bun solvent vegetal pentru diferite substante, fiind utilizata in gemoterapie, fitoterapie si homeopatie pentru extragerea principiilor active. Cu glicerina se pot prepara si acasa macerate din plante.

Umectantii, asa cum este si glicerina, sunt ingrediente higroscopice care atrag apa din atmosfera in piele. In mod particular, glicerina este substantiva pentru piele, asta inseamna ca dupa o spalare nu iese de pe suprafata pielii.

Sinonime: glicerol.

Proprietati organoleptice: lichid limpede, incolor, vascozitate ridicata.

Densitate: 1.2

Solubilitate: este miscibil in apa si alcool; se poate incorpora o cantitate mica si in preparate anhidre solide.

Proprietatile glicerinei:

  • umectant, higroscopic, atrage si retine apa in piele
  • hidratant intens, ajuta la mentinerea apei in piele
  • bun solvent al substantelor vegetale
  • catifelant si elasticizant al pielii
  • ajuta la dispersarea agentilor gelifianti in anumite formule cosmetice
  • creste usor puterea spumanta a preparatelor pe baza de tenside
  • poate fi putin lipicioasa ca senzatie pe piele, in functie de dozaj.

Recomandari, aplicatii glicerina:

  • pentru ingrijirea oricarui tip de piele si par
  • ingrijirea pielii uscate, deshidratate, crapate, descuamate
  • prepararea maceratelor din plante, a extractelor hidroglicerinice.

Mod de utilizare in cosmetica:

  • este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice
  • inclus in creme, lotiuni, tonere, lapte de corp, geluri si produse emulsionate, dozat in general la 1-5%
  • glicerina nefiind sensibila la incalzire, se va socoti ca ingredient in faza apoasa a emulsiilor
  • ca ingredient in preparate ce se aplica local pe zone cu pielea rugoasa, crapata sau aspra, dozat pana la 8%
  • in geluri de dus, cleansere, sampoane, dozaj 1-10%
  • in macerate hidroglicerinice 50-70%
  • supradozajul (peste 10%) in produse cosmetice care nu se clatesc de pe piele, determina un efect contrar si anume secarea pielii, atragand la suprafata apa din straturile mai adanci ale pielii
  • in balsam de buze, alifii, unt de corp sau alte compozitii anhidre solide, se adauga de regula in decursul procesului de solidificare, dozaj 1-3%; glicerina nu este solubila in uleiuri dar se disperseaza bine in preparatele uleioase cu vascozitate ridicata.

Cum se prepara un macerat hidroglicerinic acasa?

Un astfel de produs se poate prepara prin amestecul glicerinei, a apei si a unei plante proaspete sau uscate. Glicerina este un bun solvent pentru principiile active ale plantelor, iar o concentratie mai mare de glicerina intr-un macerat, sporeste concentratia substantelor extrase. In acelasi timp, la stabilirea dozajului glicerinei intr-un macerat, trebuie tinut cont de faptul ca intr-o reteta cosmetica procentul glicerinei nu trebuie sa depaseasca 10%.

Procedura: se amesteca 60 gr de glicerina cu 40 gr de apa pura microbiologic (de preferat apa distilata), se adauga 20-30 de gr de planta maruntita si se amesteca lent, temeinic. Se adauga un conservant, cum ar fi Cosgardul sau Extractul concentrat din samburi de grapefruit, 0.6 gr. Maceratul se lasa in repaus timp de 10-15 zile, amestecand-ul regulat, de preferinta zilnic. La final se strecoara si se filtreaza intr-un flacon curat. Maceratul este indicat sa se pastreze la frigider si se poate folosi cca. 3 luni.

Exista macerate hidroglicerinice care nu sunt conservate dar acestea contin de regula un procent de cca. 70% glicerina si sunt preparate in conditii de laborator.

Nota: daca maceratul este preparat din planta proaspata, procesul de dezvoltare microbiana este mai accelerat iar concentratia principiilor active este de regula mai mica; in cazul in care se foloseste planta uscata, aceasta este bine sa fie macinata intr-o rasnita, iar extractul obtinut este mai concentrat si mai stabil microbiologic.

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se ingera, a nu se pastra la indemana copiilor, a nu se aplica pur pe piele, a se feri contactul cu ochii; uz cosmetic.


Glicerina vegetala 1 l - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Active cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Glycerin.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Mayam: MAYAM este brandul pentru produse cosmetice bio. Gama de produse cosmetice bio Mayam este certificata EcoCert. Produsele Mayam cuprind: uleiuri de baza, uleiuri esentiale naturale, unturi exotice, creme si uleiuri pentru intretinere, aromaterapie sau masaj, vitamine cosmetice, elemente pentru prepararea manuala a cosmeticelor. Gama Mayam include ingrediente cosmetice şi produse cosmetice naturale pentru ingrijire personala.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite
social