Adams Vision Vitamina B12 500 MCG 90 cpr

Vitamina B12 500 MCG 90 cpr

Disponibil la comanda online

SKU 16823
43,87 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Vitamina B12 500 MCG 90 cpr de la Adams Vision

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent.

Vitamina B12 e solubilă în apă, stabilă la căldură (suportă temperaturi de până la 120°C), fiind însă inactivată de lumină, că și de excesul de alcool și de somnifere. Eficacitatea ei sporește prin asociere cu vitaminele B6, B9, C, colină, inozitol, precum și în prezența potasiului.

Vitamina B12 se întâlneşte numai în produse de provenienţă animală; cantităţile mai mari sunt conţinute în carne (ficat, rinichi şi inimă). Un procent destul de mare de vitamina B12 apare în laptele praf degresat, în unele produse marine (crab, somon, sardea) şi în gălbenuşul de ou.

O cantitate medie de vitamină se găseşte în carnea de vită, de porc, de găînă, în peştele de apă dulce, precum şi în produse de provenienţă marină (ton, cambulă). Laptele dulce şi căşcavalul de casă conţîn cantităţi minime.

FUNCŢIILE ÎN ORGANISM

Vitamina B12 participă la înmulţirea celulelor, proces comun tuturor celulelor vii. Țînând cont chiar şi numai de acest fapt, puteţi aprecia importanţa acestei vitamine pentru sănătate. Este de remarcat importanţa deosebită a vitaminei pentru ţesuturile care se înmulţesc intens: celulele sângelui, celulele pielii şi celulele mucoasei intestinale.

Deşi mecanismul acţiunii ei nu este prea clar, este cunoscut faptul că vitamina B12 joacă un rol decisiv în formarea epiteliului nervilor (numit înveliş de mielină, întrucât este constituit din proteină numită mielină) şi că deficitul cronic provoacă distrugerea ireversibilă a nervilor.

Organismele unor oameni asimilează prost vitamina B12 din tractul gastrointestinal, din diferite cauze: afecţiuni ale tractului intestinal (boală Crohn sau colită nespecifică ulceroasă), sindromul asimilării insuficiente şi alte tipuri de sensibilitate profundă la alimente, care provoacă inflamaţii ale intestinelor şi diaree cronică.

VITAMINA B12
Supliment alimentar Notificare: MS/1182/2008
Ingredient activ Cantitate DZR
Vitamina B12 (Cianocobalamina) 500mcg 500%
Alte ingrediente: gelatină, făînă de orez, stearat de magneziu (de origine vegetală).
Doză zilnică recomandată: 1 capsulă. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumina excesivă. Nu depășiți doză zilnică recomandată! Nu lăsați la îndemâna copiilor!

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Adams Vision: ADAMS VISION este importator de suplimente alimentare din 2006. De atunci isi largeste continuu gama de produse naturiste astfel incat oamenii sa beneficieze de suplimentele alimentare de calitate superioara. Gama de produse naturiste Adams Vision cuprinde vitamine si minerale, suplimente alimentare, produse pentru sanatate sexuala, sucuri naturale si uleiuri cosmetice.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite
social