Mayam Pudra de Mimoza 10 gr

Pudra de Mimoza 10 gr

Puterea Plantelor In stoc suficient

SKU 12977
5,21 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Pudra de Mimoza 10 gr de la Mayam

Pudra de Mimoza, Mayam, 10 gr

Pudra de Mimoza - un activ cosmetic cu proprietati de regenerare cutanata forte, folosit pentru cicatrici, rani, arsuri solare, eczeme, vergeturi. Obtinut din coaja ”arborelui pielii”, extractul de mimoza este antioxidant, astringent, antiradicalar, util si pentru aplicatii anti-aging.

Descriere, recomandari:

Mimoza tenuiflora (Jurema, Tepezcohuite) este un copac vesnic verde, peren, un arbust originar din regiunea de nord-est a Braziliei. Proprietatile coajei copacului Mimosa tenuiflora, numit si arborele pielii sau Tepezcohuite du Mexique au fost exploatate inca de pe vremea Mayasilor in medicina traditionala a indigenilor din zonele native, pentru a vindeca diferite infectii si pentru a trata inflamatii, rani. 

Mimosa tenuiflora este recunoscuta azi pentru capacitatea sa de a reface epiderma afectata de diferiti factori. Regenereaza in profunzime tesuturile pielii, are capacitatea de a stimula producerea de colagen si elastina - aspect deosebit de important pentru regenerarea cutanata. Este folosita pe scara larga ca ingredient in diverse produse destinate cicatrizarii si regenerarii tesutului cutanat. 

Compozitie:

  • flavonoide - reduc permeabilitatea, intarzie procesul de imbatranire fiziologica a pielii
  • taninuri - efect astringent si calmant (responsabili de asemenea si pentru colorarea in rosu a maceratului de pudra de mimoza)
  • saponine si alte microelemente: zinc, cupru, mangan, care joaca un rol important in protectia si regenerarea celulara
  • alcaloizi, lipide, fitosteroli, glucozide, xiloza, ramnoza, arabinoza, lupeol

Proprietati organoleptice: pudra obtinuta prin macinarea scoartei copacului, culoare maronie, miros specific.

Proprietatile pudrei de mimoza:

  • regenerator forte, cicatrizant
  • anti-aging 
  • antioxidant, anti-radicalar
  • antibacterian, antifungic
  • usor antalgic
  • stimuleaza sinteza colagenului si a elastinei
  • astringent, venotonic, circulator
  • restructurant, revitalizant
  • protejeaza pielea impotriva agresiunilor externe
  • intarzie procesul de imbatranire cutanata

Recomandari:

  • cicatrici, plagi, rani superficiale
  • vergeturi, preventiv si curativ
  • ulceratii venoase
  • ingrijirea pielii afectate de acnee, rozacee, cicatrici post acnee
  • pori dilatati
  • dermatite, eczeme
  • arsuri usoare, arsuri solare
  • piele expusa la raze UV
  • psoriazis
  • herpes
  • scalp cu matreata.

Aplicatii:

  • creme de zi si de noapte pentru toate tipurile de ten
  • ingrijirea pielii in zona gatului si decolteului
  • tratamente anti-aging
  • tratamente intensive de regenerare cutanata
  • tonere, lotiuni, seruri, geluri
  • masti pentru ten, masti capilare, cataplasme
  • compozitii ”after-sun”
  • sampon, gel de dus
  • ca ingredient in sapunuri.

Cum se foloseste pudra de mimoza:

  • dozaj indicativ 5 - 30% ca ingredient in compozitii cosmetice
  • se poate utiliza si ca atare, amestecata cu apa (florala), sub forma de masti proaspete si cataplasme, eventual cu adaos de argila si alte pudre sau ingrediente active
  • in tonere, creme, lotiuni si diverse preparate cosmetice se include sub forma de macerat apos filtrat, in concentratie uzuala de 5-10%
  • in emulsii maceratul filtrat se foloseste ca ingredient in faza apoasa.

Prepararea unui macerat hidroglicerinic:

  • se amesteca 10 gr de pudra cu 10 ml glicerina si 90 ml apa plata
  • compozitia se lasa la macerat intr-un recipient curat, in loc racoros si ferit de lumina
  • dupa 24 de ore se filtreaza cu ajutorul unui filtru
  • maceratul filtrat se foloseste imediat, sau se poate conserva cu 0,6% cosgard/extract concentrat din samburi de grapefruit; rezulta cca. 100 ml

Nota: se poate prepara, de asemenea, si un macerat fara glicerina, urmand indicatiile de mai sus.

Prepararea unui extract hidroglicerinic concentrat:

  • se amesteca 10 gr de pudra cu 5 ml glicerina si 25 ml apa plata
  • compozitia se lasa la macerat intr-un recipient curat, in loc racoros, ferit de lumina
  • dupa 3 zile se filtreaza cu ajutorul unui filtru
  • maceratul filtrat se va conserva cu 0,6% cosgard sau extract concentrat din samburi de grapefruit, ori se va folosi imediat.

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se lasa la indemana copiilor, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii, a nu se utiliza langa o sursa de ventilatie; uz cosmetic.


Pudra de Mimoza 10 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Argile, pudre cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Mimosa tenuiflora bark extract.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Mayam: MAYAM este brandul pentru produse cosmetice bio. Gama de produse cosmetice bio Mayam este certificata EcoCert. Produsele Mayam cuprind: uleiuri de baza, uleiuri esentiale naturale, unturi exotice, creme si uleiuri pentru intretinere, aromaterapie sau masaj, vitamine cosmetice, elemente pentru prepararea manuala a cosmeticelor. Gama Mayam include ingrediente cosmetice şi produse cosmetice naturale pentru ingrijire personala.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite
social