Faina BIO de spelta T150, integrala Alliance Bio 1000g
Faina BIO de spelta T150, integrala Alliance Bio 1000g Acesta este în așteptare și va fi livrat imediat ce revine în stoc.
Nu s-a putut încărca disponibilitatea pentru ridicare
Aceasta faina de spelta integrala T150 ideala pentru coacere este foarte apreciata pentru gustul sau bland si caracteristic de nuca precum si pentru continutul de magneziu fosfor si calciu. Spelta din care a fost realizata aceasta faina provine din culturile organice din sud-vestul Frantei si este foarte usor digerabila ceea ce o transforma intr-o alegere excelenta pentru persoanele care au probleme cu digestia. Faina a fost obtinuta prin procedeul traditional ancestral al morii din piatra prin care semintele de spelta au fost zdrobite usor la presiune scazuta respectandu-se astfel proprietatile nutritive continute in aceasta. Pietrele morii care au contribuit la aceasta faina calitativa sunt realizate din granit preluat din muntele Massif du Sidobre din regiunea franceza Tarn.
Acest proces artizanal ofera o macinare cu o textura unica. Semintele integrale cu toate elementele sale miezul taratele si germenii sunt zdrobite usor si nu sunt supuse incalzirii sau oxidarii in cadrul acestui proces. Toate elementele din spelta sunt amestecate in timpul rotatiei morii rezultand o faina omogena sanatoasa si usor digerabila fara aditivi sau adjuvanti. Faina de spelta integrala T150 este ideala pentru realizarea de paine (in special cu maia) preparate de patiserie si diverse parjituri si deserturi in moduri similare cu faina de grau integral. Litera T de pe ambalajul fainii urmat de un numar cuprins intre 45 si 150 corespunde continutului de cenusa. Mai exact este cantitatea de reziduri minerale inca prezenta in faina dupa cernere. Dupa macinarea boabelor de grau o etapa esentiala este trecerea fainii prin site care separa particulele mai grosiere de amidonul care are o textura foarte fina. Prin cernerea mai mult sau mai putin fina se obtine faina cu continutul dorit de cenusa. Acest procedeu face posibila obtinerea unei faini mai mult sau mai putin bogate in minerale care va creste mai mult sau mai putin in timpul gatirii. Pentru a se masura tipul de faina se ia 100 de grame de faina si se arde la 900 de grade timp de 2 ore.
Cenusa ramasa provine in principal din coaja boabelor din tarate. Cu cat numarul tipului de faina este mai mare cu atat faina este mai bogata in minerale si oligoelemente deoarece contine mai multe tarate iar faina este mai inchisa la culoare. Cu cat este mai mic continutul de cenusa cu atat faina este mai bogata in albus si deci in gluten si cu atat este mai alba. Rafinarea fainurilor este in general structurata in 6 Tipuri de fainuri. Faina T45 este foarte rafinata si prin urmare foarte usoara si foarte alba. Este potrivita pentru produse de patiserie fine. Indicele sau glicemic este ridicat. Faina T55 se numeste faina alba . Contine foarte putine minerale si este folosita in principal in produse de patiserie usoare paine alba si aluat de pizza. Faina de grau tip T65 se mai numeste si faina traditionala .
Este fluida si este folosita in preparate la cuptor clasice de casa precum briose aluaturi de placinta prajituri si poate fi folosita singura sau amestecata cu alte fainuri. Este ideala pentru aluatul traditional de paine si pizza. Faina de grau tip T80 se mai numeste si faina de ferma sau faina semi-completa . Ea a pastrat o parte din cojile exterioare ale bobului de grau. Este compromisul potrivit pentru a face tot felul de retete: paine de casa sau prajituri de casa. Faina de grau tip T110 se mai numeste faina completa . Este mai densa decat o faina semi-completa deoarece a pastrat o buna parte din tarate si ofera un gust si un aspect rustic retetelor. Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale. Faina de grau tip T150 se mai numeste si faina integrala . Este mai densa decat o faina semi-completa deoarece a pastrat o buna parte din tarate. Ofera un gust si aspect rustic retetelor. Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale. - 7Nature.ro Compozitie: 100% spelta*. (*Ingrediente provenite din agricultura ecologica) Valori nutritionale: Valori nutritionale medii per 100g: energie 1497kj/353kcal grasimi 1.7g din care acizi grasi saturati 0.3g glucide 72.3g din care zaharuri 0.8g fibre 5.2g proteine 9.6g sare 0.0014g.
Beneficii: Aceasta faina de spelta integrala T150 ideala pentru coacere este foarte apreciata pentru gustul sau bland si caracteristic de nuca precum si pentru continutul de magneziu fosfor si calciu. Utilizare produs: Faina de spelta integrala T150 este ideala pentru realizarea de paine (in special cu maia) preparate de patiserie si diverse prajituri si deserturi in moduri similare cu faina de grau integral. Litera „T” de pe ambalajul fainii urmat de un numar cuprins intre 45 si 150 corespunde continutului de cenusa. Mai exact este cantitatea de reziduri minerale inca prezenta in faina dupa cernere. Dupa macinarea boabelor de grau o etapa esentiala este trecerea fainii prin site care separa particulele mai grosiere de amidonul care are o textura foarte fina. Prin cernerea mai mult sau mai putin fina se obtine faina cu continutul dorit de cenusa. Acest procedeu face posibila obtinerea unei faini mai mult sau mai putin bogate in minerale care va creste mai mult sau mai putin in timpul gatirii.
Pentru a se masura tipul de faina se ia 100 de grame de faina si se arde la 900 de grade timp de 2 ore. Cenusa ramasa provine in principal din coaja boabelor din tarate. Cu cat numarul tipului de faina este mai mare cu atat faina este mai bogata in minerale si oligoelemente deoarece contine mai multe tarate iar faina este mai inchisa la culoare. Cu cat este mai mic continutul de cenusa cu atat faina este mai bogata in albus si deci in gluten si cu atat este mai alba. Rafinarea fainurilor este in general structurata in 6 „Tipuri” de fainuri. Faina T45 este foarte rafinata si prin urmare foarte usoara si foarte alba. Este potrivita pentru produse de patiserie fine. Indicele sau glicemic este ridicat. Faina T55 se numeste „faina alba”. Contine foarte putine minerale si este folosita in principal in produse de patiserie usoare paine alba si aluat de pizza. Faina de grau tip T65 se mai numeste si „faina traditionala”. Este fluida si este folosita in preparate la cuptor clasice de casa precum briose aluaturi de placinta prajituri si poate fi folosita singura sau amestecata cu alte fainuri. Este ideala pentru aluatul traditional de paine si pizza. Faina de grau tip T80 se mai numeste si „faina de ferma” sau faina „semi-completa”.
Ea a pastrat o parte din cojile exterioare ale bobului de grau. Este compromisul potrivit pentru a face tot felul de retete: paine de casa sau prajituri de casa. Faina de grau tip T110 se mai numeste „faina completa”. Este mai densa decat o faina „semi-completa” deoarece a pastrat o buna parte din tarate si ofera un gust si un aspect rustic retetelor. Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale. Faina de grau tip T150 se mai numeste si „faina integrala”. Este mai densa decat o faina „semi-completa” deoarece a pastrat o buna parte din tarate. Ofera un gust si aspect rustic retetelor. Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.