Miere de salcam 400 gr Apicola Costache

Miere de salcam 400 gr Apicola Costache

Disponibil la comanda online

SKU 15768
15,77 lei TVA inclus
+
-
Vezi alte produse din categoria > Apicole
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Miere de salcam 400 gr Apicola Costache de la Apicola Costache

Descriere Miere de salcam 400 gr Apicola Costache

 

Miere de salcam  Costache, Apicola Costache, 400 gr

Compozitia mierii

Bogata in zaharuri (fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), vitamine si minerale, mierea este folosita astazi, in medicina moderna, pentru valoarea sa terapeutica si efectele regeneratoare asupra corpului uman.

Compozitia mierii este : apa, glucoza, polen, vitamine (cele mai importante sunt cele din complexul B si, in cantitati ceva mai mici, vitaminele C, A, D si K), minerale (cele mai cunoscute fiind potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adauga cantitati extrem de mici de seleniu, crom si iod) enzime provenite de la albine, diferiti acizi organici.

Proprietati terapeutice

Mierea - cel mai rapid si puternic energizant natural.

Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism care primeste prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele si enzimele.

Mierea - antiinfectios natural.

Mierea este un puternic antiinfectios natural care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii pana la nivelul pielii si al mucoaselor.

Mierea - puternic stimulent al digestiei.

Acest produs al stupului este si un puternic stimulent al digestiei si al metabolismului care favorizeaza tranzitul intestinal si ajuta la eliminarea prompta a toxinelor din organism.

Mierea - mentine echilibrul endocrinic.

Datorita complexului de vitamine, minerale si enzime, mierea ajuta la mentinerea echilibrului endocrinic si regleaza activitatea principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

Cata miere trebuie sa consumam?

Copiilor sub un an nu li se administreaza deloc miere de albine, acestia fiind extrem de sensibili la anumite microorganisme care se pot dezvolta in miere - e drept, in cazuri extrem de rare - si care produc boli grave (la care adultii sunt imuni).

Copiilor intre 1 si 3 ani li se administreaza 2-4 lingurite de miere pe zi.

Copiilor intre 3 si 6 ani li se administreaza 4-6 lingurite de miere pe zi.

Copiii peste sase ani pot consuma pana la 8 lingurite de miere de albine, adolescentii pana la 15 lingurite de miere (echivalentul a 70 de grame), iar adultii - 20 de lingurite pe zi (echivalentul a 100 g).

Pe langa efectele generale ale mierii, exista si proprietati particulare ale acesteia, in functie de provenienta sa:

• mierea de salcam - saraca in glocoza, dar bogata in fructoza, mierea de salcam are proprietaticalmante.

Se recomanda drept calmant psihic sau gastric, dar si ca stimulent pentru activitatea cardiaca.


Cristalizarea mierii

Procesul de zaharisire sau cristalizarea mierii este un proces natural si nu reprezinta o deteriorare a mierii, din contra o dovada a autenticitatii produsului.

Prin natura ei mierea contine apa, glucoza, vitamine si minerale produse de albine.

Prin caracteristicile naturale pe care le au, toate sorturile de miere din tara noastra se cristalizeaza relativ repede; exceptie face sortul miere de salcam care are un proces de cristalizare lent.

Mierea cristalizata are aceleasi proprietati benefice organismului uman ca si mierea in stare lichida.

Pentru decristalizare putem incalzi la maxim 40 de grade.

Prezentare: 900g.


Miere de salcam Costache 400 gr - producator Apicola Costache se regaseste in categoria Apicole si face parte din oferta magazinului online de produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

 

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Apicola Costache: Apicola Costache a fost înființată în anul 2005 din dorința de a duce mai departe dragostea și priceperea pentru apicultură a lui Mos Costache. Mierea de albine comercializată sub numele de Moș Costache provine atât din stupina proprie, cât și de la apicultori atent selectionați și verificați, pentru a respecta standardelede calitate.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite