Tinctura de conuri hamei 30 ml
Tinctura de conuri hamei 30 ml Acesta este în așteptare și va fi livrat imediat ce revine în stoc.
Nu s-a putut încărca disponibilitatea pentru ridicare
Tinctura de conuri hamei 30 ml Pontica Elidor
Recomandări: Efect calmant asupra sistemului nervos central – ajuta la relaxare confera stare de bine fizica si mentala si ajuta la instalarea unui somn linistitor sanatos; sustine digestia si functionarea normala a tractului intestinal; contribuie la diminuarea manifestarilor neplacute asociate menopauzei; mentine nivelul normal al colesterolului sanguin; are efect antioxidant/protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi intarziind procesele de imbatranire
CONURI HAMEI – Proprietati:
– efect de linistire diminuand hiperexcitabilitatea nervoasa;
– pot reduce intensitatea episoadelor anxioase si diminueaza apetitul sexual;
– favorizeaza pofta de mancare si secretia biliara;
– cresc diureza favorizand eliminarea acidului uric.
Compoziţia chimică este reprezentată în principal de aşa-numiţii acizi amari (5-20% din greutatea conurilor de hamei) constituiţi din -acizi (humulonă cohumulonă adhumulonă) şi din -acizi (lupulonă colupulonă adlupulonă) precum şi acizi amari în cantitate mai mică (posthumulon/postlupulon prehumulon/prelupulon adprehumulon) cu o structură acil-floroglucidică. De asemenea hameiul este bogat în flavonozide şi aglicon flavonici (kaemferol quercetin quercitrin rutin) catechine (galatul de catechină galatul de epicatechină) calchone prenilate (xanthohumol şi izoxanthohumol). În uleiul volatil au fost identificate sute de componente terpenoide (03-10% din greutatea unui con – cariofilină farnesen humulen mircene) esteri (acetat propionat şi izobutirat de geranil) cetone (2-undecanonă) acizi liberi (acid valerianic) şi 2-metil-3-buten-2-ol al cărui conţinut creşte odată cu durata conservării.
Printre principiile amare identificate în strobulii de hamei cele mai importante din punct de vedere terapeutic sunt xanthohumolul şi isoxanthohumolul acesta din urmă transformat prin tratament termic şi valori crescute ale pH-ului. Drept urmare isoxanthohumolul este principalul prenilflavonoid prezent în bere care îi conferă de altfel şi gustul amar. Totodată au fost identificaţi şi alţi compuşi calchone prenilate care apar la concentraţii de 10 ori mai mici decât cele ale xanthohumolului care se izomerizează la flavonele corespunzătoare (xanthogalenol desmetilxanthohumol 8-prenilnaringenin 6-prenilnaringenin).
Mecanisme de acţiune Pe baza cercetărilor ştiinţifice complexe hameiul are următoarele acţiuni:
- Acţiunea sedativă: efectul se datorează acizilor amari prezenţi în componenţa extractului de hamei în principal -acizilor determinând o sedare semnificativă îmbunătăţind somnul fără a produce efecte reziduale semnificative sau insomnie de rebound. Cercetările par să sugereze capacitatea reglatoare a -acizilor asupra activităţii inhibitorii a sistemului GABA.
- Acţiunea estrogenică: efectul este atribuit în principal compusului 8-prenilnaringenin (izomerizat din izoxanthohumol) cu o capacitate de legare semnificativă de receptorii estrogenici (ER şi ER). În urma cercetărilor clinice s-a dovedit că extractul standardizat de hamei împiedică parţial resorbţia osoasă la femeile aflate la menopauză de asemenea reduce incidenţa bufeurilor şi a altor disconforturi asociate cu deficitul de estrogen (transpiraţie insomnie palpitaţii iritabilitate) fără a avea efectele adverse ale tratamentului hormonal asociate cu un risc crescut de cancer dependent de hormoni (cancerul de sân carcinomul endometrial).
- Acţiunea antioxidantă: într-un studiu axat pe analiza calitativă şi cantitativă a compuşilor flavonici din hamei s-au identificat şi cuantificat din lăstarii din hamei kaemferolul şi quercitinul având rol de captare a radicalilor liberi cum ar fi radicalul superoxid O2.
- Acţiunea antiproliferativă: capacitatea antiproliferativă se bazează pe studii in vitro privind capacitatea prenilflavonoidelor de a inhiba proliferarea cancerului de sân uman (MCF-7) a cancerului de colon (HT-29) a cancerului ovarian (A2780) şi a cancerului de prostată (PC-3 şi DU145).
- Acţiunea antibacteriană şi antifungică: activitatea antibacteriană în special pentru bacteriile Gram-pozitive a fost atribuită humulonei şi lupulonei iar cea antifungică a fost alocată acizilor amari care acţionează împotriva speciilor de Candida albicans Trichophyton Fusarium şi Mucor; totodată xanthohumolul este prezentat ca un agent antiinfecţios cu spectru larg şi un mecanism de acţiune în curs de investigare.
- Acţiunea anticoagulantă: printr-un studiu in vitro s-a demonstrat că extractul de hamei bogat în compuşi flavonici acizi hidroxicinamici oligomeri proantocianidinici şi glicozide flavonice inhibă agregarea plachetară indusă de ADP şi ameliorează activitatea anticoagulantă a celulelor endoteliale umane pentru a reduce semnificativ reactivitatea plachetară; de asemenea s-a demonstrat că xanthohumol previne tromboza venoasă şi arterială prin inhibarea activării trombocitelor fără risc de sângerare.
- Acţiunea de stimulare a secreţiei gastrice: efectul stomahic de creştere a volumului sucului gastric fără a afecta aciditatea ar putea fi mediat de sistemul nervos colinergic.
Mod de utilizare: cate 10 picaturi de 3 ori pe zi sau la recomandarea specialistului. Contraindicat copiilor femeilor insarcinate sau care alapteaza persoanelor carora le este interzis/limitat consumul de alcool precum si in caz de depresie sau de cancer dependent de estrogen. Poate interactiona cu barbiturice si estrogen la administrare concomitenta.