Elexius Catina Ulei de catina ecologic 20 ml

Ulei de catina ecologic 20 ml

Puterea Plantelor In stoc limitat

SKU 18494
85,00 lei TVA inclus
+
-
Vezi alte produse din categoria > Dermatita Menopauza Tuse Gripa / Raceala Imunitate
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Ulei de catina ecologic 20 ml de la Elexius Catina

Ulei de catina ecologic 20 ml Elexius Catina

Beneficii : 

Uleiul de cătină pentru piele

Uleiul de cătină poate fi utilizat cu succes în cazuri grave de arsuri termice şi chimice, sau afecţiuni ale pielii determinate de expunerea la iradieri. De asemenea, poate ajuta la vindecarea tăieturilor, rănilor, erupțiilor cutanate și altor tipuri de leziuni ale pielii.


 Uleiul de cătină pentru păr și unghii

Conținutul de acid linoleic din uleiul de cătină stimulează buna funcționare a glandei sebacee și reglează producția de sebum.
În ceea ce privește unghiile, uleiul de cătină poate preveni exfolierea și ruperea. De asemenea, contribuie la rezistența, sănătatea unghiilor și reduce denivelările inestetice.
Se poate aplica direct pe unghii, masând și lăsând să acționeze timp de 30 minute.

Beneficii interne

Uleiul de cătină pentru sistemul digestiv

Uleiul de cătina poate fi un remediu natural puternic pentru ulcerele cavității bucale și ulcerele peptice.
Remediul poate fi eficient și pentru arsuri gastrice, reflux și normalizarea secreției acide gastrice. De asemenea, stimulează apetitul și facilitează digestia.


 Uleiul de cătină pentru astm

Diluarea a un sfert de linguriță de ulei din cătină în jumătate de pahar cu suc natural poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului. Acest ulei poate avea efecte de bronhodilatare. Se pot adăuga câteva picături în apă caldă sau în difuzor pentru inhalare.
 

Uleiul de cătină pentru tuse

Uleiul de cătină poate favoriza expectorația. Se poate face gargară cu apă amestecată cu ulei de cătină – 20 picături de ulei la un pahar cu apă caldă.
 

Uleiul de cătină pentru ochi

Poate ajuta la ameliorarea sindromului ochiului uscat și a unor alergii. Nu se aplica extern, beneficiile sunt obtinute doar dupa consumul uleiului!
Un nou studiu de la Universitatea din Turku a asociat aportul zilnic de ulei din cătină cu reducerea înroșirii, arsurilor oculare și simptomelor sindromului de ochi uscat.
 

Uleiul de cătină este benefic pentru sistemul imunitar

Uleiul de cătină are puternice proprietăți antioxidante ce pot preveni infecțiile și pot ameliora gripa, răceala și virozele respiratorii. Antioxidanții sunt esențiali pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor prin combaterea radicalilor liberi care le provoacă.
 

Uleiul de cătină pentru sănătatea cardiovasculară

Studii anterioare au arătat că uleiul de cătină sporește nivelul de lipoproteine ​​de înaltă densitate sau colesterol „bun” din sângele unei persoane. La persoanele sănătoase, acest lucru poate ajuta la protejarea sănătății inimii. De asemenea, cercetătorii consideră că acesta pot juca un rol în prevenirea aterosclerozei sau întărirea arterelor unei persoane.
 

Uleiul de cătină și diabetul zaharat

Poate sa prevină diabetul, prin contribuția sa la reglarea glicemiei, deoarece stimulează creșterea secreției de insulină și sensibilitatea la insulină.
 

Ulei de cătină pentru un ficat sănătos

Uleiul din cătină conține grăsimi sănătoase, vitamina E și carotenoizi, care pot contribui la protejarea celulelor hepatice și la prevenirea deteriorării acestora.
 

Uleiul de cătină și menopauza

Un studiu din 2014 pe 116 femei aflate în postmenopauză, a constatat că administrarea de ulei de cătină pe cale orală a îmbunătățit semnificativ sănătatea vaginală. Autorii sugerează că poate fi o potențială alternativă la înlocuirea estrogenului.
 

Uleiul de cătină este benefic pentru sistemul nervos

Întărește sistemul nervos, poate ajuta la ameliorarea crizelor de depresie și poate îmbunătăți starea de spirit. Acest merit revine complexului de vitamina B, care este conținut în cătină în cantități mari.
 

Uleiul de cătină și posibilul efect anticancerigen

Compușii prezenți în uleiul de cătină pot ajuta la combaterea cancerului, datorită conținutul de flavonoizi și antioxidanți. Uleiul din cătină albă este bogat în quercetină, un flavonoid care pare să ajute la distrugerea celulelor canceroase. De asemenea, antioxidanții din cătină, inclusiv carotenoizii și vitamina E pot sa protejeze împotriva unor boli.
Este recomandată evitarea uleiurilor presate la rece, precum și a celor extrase folosind solvenți. Utilizarea de solvenți produce multe substanțe chimice dăunătoare în ulei, chiar daca acestea pot fi în ppm sau ppb (părți per milion, părți pe miliard). Chiar și în aceste cantități mici, substanțele chimice nocive pot avea un impact asupra sănătății pe termen lung. Uleiul nostru se obtine prin metode de extractie super critica cu CO2, zero solventi si fără presare la rece.

Administrare

Se poate aplica direct pe piele sau în compoziția altor produse, de obicei câte 3 picături pentru ten, dimineața și seara.
Intern, se recomandă câte 20 picături, de 3 ori zilnic, pentru adulți. Pentru copiii sub 3 ani, se recomandă consumul a câte 5 picături de 3 ori pe zi, în 3 cure anuale. Se recomandă cure de acest tip de 2-3 ori pe an. Nu trebuie depășită această cantitate. Uneori pot apărea reacții alergice la acest ulei după aplicarea pe piele, sau disconfort gastric după administrare orală.
Uleiul din cătină este un ingredient în unele produse anti-îmbătrânire. Se poate aplica direct pe piele în formă nediluată. Cu toate acestea, trebuie întotdeauna efectuat un test pe o porțiune mică de piele pentru a vă asigura că uleiul nu duce la iritarea pielii sau la arsuri chimice.

Depozitare

În ceea ce privește depozitarea sa, acesta se cumpară direct în sticluțe/flacoane mici de până la 100 ml, de culoare brună pentru a preveni oxidarea. Se păstrează la temperatura camerei, ferit de umiditate și lumina directă a soarelui.

Contraindicații

Uleiul din cătină ar putea interfera cu antibioticele, medicamentele pentru tensiune arterială precum inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ACE), ierburile și suplimentele.
Uleiul din cătină este sigur pentru majoritatea adulților sănătoși, însă este recomandată consultarea medicului specialist pentru utilizarea uleiului de către copii mici, persoane diagnosticate cu cancer, cei cu alergii sau hipersensibilități la plantă, femei însărcinate, care alăptează sau intenționează să rămână însărcinate în viitorul apropiat, etc.
Studiile de siguranță și dozare pe termen lung sunt limitate. Unii oameni pot prezenta simptome digestive sau dureri articulare atunci când îl folosesc.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Elexius Catina:


Deținem propria plantație de cătină și suntem specializați în cultivarea și producția de produse ecologice din cătină:  • Ulei ECOLOGIC din cătină

  • Creme cu extract din cătină

  • Suc de cătină congelat

  • Ceai din frunze de cătină

  • Pulbere din cătină


Cătina noastră este un produs vegan și conține peste 190 ingrediente bioactive sănătoase, dintre care amintim: complexul complet de vitamina E, 14 minerale, 17 vitamine, 18 aminoacizi, Omega 3, Omega 6, Omega 7, Omega 9, betacaroten, acid linoleic.


Demersurile Elexius au început în anul 2015 prin plantarea puieților de cătină din soiurile Cora, Mara, Clara și Andros, la Lichitișeni (comuna Vultureni, județul Bacău), pe o suprafață de cca 28 ha, într-o zonă de deal și păduri, neafectată de agenți industriali poluanți.


Tot ceea ce s-a plantat și cultivat pe suprafeţele exploatate, a fost rezultatul unor studii pedologice, efectuate pentru a determina pretabilitatea (favorabilitatea) terenurilor pentru culturile respective.


Producția este proprie, iar cătina este recoltată și culeasă cu echipamente de ultimă generație, de către fermieri instruiți.Despre Elexius - plantatie catina ecologica

Arbuștii și fructele nu sunt tratate termic sau chimic și sunt conforme cu standardele de calitate europene. Pe lângă acestea, produsele noastre nu conțin coloranți, conservanți, arome sau îndulcitori artificiali.


Am optimizat procesele astfel încât din momentul în care cătina este recoltată până când începe procesul de înghețare a acesteia trec doar 27 de minute. Prin înghețare, cătina își păstrează mare parte din uleiurile volatile.


Extragerea umidității din fructe se efectuează prin vid și nu prin ardere pentru a nu risipi prin ardere nutrienții bioactivi originali.


Pentru extragerea uleiului au fost utilizate metode de extracție super critică cu CO2, menite să scoată o cantitate cât mai mare de ulei care să își păstreze proprietățile, respectiv Omega 7, Omega 9, acizi grași nesaturați, betacaroten, vitaminele E, B6 și B2.


Dispunem de cea mai modernă metodă de extragere a cătinei. Hala de congelare (dotată cu 2 tuneluri de congelare rapidă) și procesare se întinde pe o suprafață de 1500 mp și este prevăzută cu un spălător, o mașină de făcut suc, trei cuptoare în care se deshidratează cătina și două tocătoare în care se mărunțește la o granulație foarte mică. Pentru reducerea amprentei de carbon și utilizarea energiei regenerabile, pe hala de procesare s-au montat panouri fotovoltaice.Cosul este gol
Nu ai produse favorite