Mayam Acid Kojic 25 gr

Acid Kojic 25 gr

Puterea Plantelor In stoc limitat

SKU 8198
10,24 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Acid Kojic 25 gr de la Mayam

Acid Kojic, Mayam, 25 gr

Acid Kojic - este un activ cosmetic apreciat indeosebi pentru efectul depigmentar cutanat, inhiband productia de melanina. Reduce si estompeaza petele de varsta, de soare, pistruii sau alte pigmentari inestetice ale pielii. Este folosit cu succes in cazul melasmei si hiperpigmentarii post-inflamatorii.

Acidul kojic este regasit indeosebi in anumite specii de ciuperci native in Japonia, este si un produs secundar rezultat in urma fermentarii vinului de orez japonez. Este folosit cu succes pentru a trata hiperpigmentarea pielii blocand enzima care produce melanina, atunci cand in anumite zone ale pielii se dezvolta prea multa melanina. Expunerea repetata si neprotejata la soare, schimbarile hormonale care apar in organism in timpul sarcinii, inflamatiile de la nivelul pielii, toate acestea pot stimula productia neuniforma de melanina. In plus fata de efectul iluminator al pielii, acidul kojic este apreciat si ca agent antioxidant. Acidul kojic este aprobat ca ingredient in cosmeticele bio certificate. 

Despre melanina

Sinteza melaninei este influentata de factori externi de mediu si de conditia interna a organismului. Atunci cand pielea este expusa la radiatii ultraviolete, melanocitele isi sporesc activitatea, determinand bronzarea pielii. Expunerea repetata la soare poate cauza aparitia melaninei sub forma de pistrui, pete mai mici sau pe suprafete mai extinse. Productia de melanina poate, de asemenea, creste si atunci cand in piele au loc procese inflamatorii cronicizate, de pilda la persoanele afectate de acnee. Schimbarile hormonale care apar in organism in timpul sarcinii pot stimula, de asemenea, productia de melanina, in urma careia, pe piele apar pete, fenomen cunoscut sub numele de melasma. 

Prezentare: pulbere cristalina de culoare crem, miros fin vegetal, solubila in apa.

Proprietatile acidului kojic:

  • inhiba productia de melanina
  • estompeaza petele pigmentare inestetice
  • confera luminozitate tenului
  • imbunatateste tonusul pielii
  • antioxidant, neutralizeaza radicalii liberi
  • intarzie formarea ridurilor
  • antibacterian
  • antifungic.

Recomandari, aplicatii:

  • potrivit pentru orice tip de piele,  inclusiv pentru tenul acneic
  • piele hiperpigmentara
  • melasma
  • piele afectata de pete de batranete
  • pistrui
  • ten matur, imbatranit, riduri.

Cum se foloseste in cosmetica:

  • dozaj uzual recomandat in compozitii cosmetice 0,2-1%
  • in anumite formule, acidul kojic este regasit si in concentratii mai mari (pana la 3%) insa astfel de aplicatii sunt recomandate doar sub indrumarea unui dermatolog
  • acidul kojic se poate adauga doar la preparate ce contin si apa: creme, lotiuni, masti, tonere, seruri apoase, cleansere, geluri, sapunuri
  • in emulsii se adauga la final
  • in preparatele formulate acid kojic, este indicata includreea unui antioxidant pentru asigurarea eficientei pe termen cat mai indelungat
  • poate fi folosit alaturi de alte active cu rol de depigmentare sau iluminare a pielii
  • preparatele cosmetice ce contin 0,8-1% acid kojic, este indicat sa fie aplicate timp de 1-2 luni, apoi se face pauza timp de 1-2 luni, dupa care se poate relua aplicarea.

Cateva exemple de aplicatii:

  • creme si lotiuni antipigmentare
  • preparate pentru ingrijirea pielii imbatranite
  • creme si seruri cu efect iluminator
  • tonere, geluri, masti pentru reducerea petelor
  • preparate cosmetice pentru ingrijirea tenului acneic
  • sapunuri, cleansere.

Date de siguranta:

  • poate provoca sensibilizare la unele persoane, mai ales daca e folosit in dozaj mai mare si pe termen lung; se va reduce frecventa aplicarilor si/sau dozajul
  • a nu se lasa la indemana copiilor
  • a se evita contactul cu ochii
  • uz cosmetic.

Acid Kojic 25 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Active cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Kojic acid.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Mayam: MAYAM este brandul pentru produse cosmetice bio. Gama de produse cosmetice bio Mayam este certificata EcoCert. Produsele Mayam cuprind: uleiuri de baza, uleiuri esentiale naturale, unturi exotice, creme si uleiuri pentru intretinere, aromaterapie sau masaj, vitamine cosmetice, elemente pentru prepararea manuala a cosmeticelor. Gama Mayam include ingrediente cosmetice şi produse cosmetice naturale pentru ingrijire personala.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite
social