Lion’s Mane (coama leului ) 60 cps vegetale, 500 mg Zenyth

Lion’s Mane (coama leului ) 60 cps vegetale, 500 mg Zenyth

Disponibil la comanda online

SKU 21260
104,57 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Lion’s Mane (coama leului ) 60 cps vegetale, 500 mg Zenyth de la Zenyth

Lion’s Mane (coama leului ) 60 cps vegetale, 500 mg Zenyth

Lion’s Mane 500 mg are grijă de sănătatea creierului! Îmbunătățește performanța cognitivă, susține memoria și puterea de concentrarea

Lion’s Mane 500 mg este un supliment alimentar ce conține extract standardizat cu 30% polizaharide din Coama leului (Hericium erinaceus). Produsul ajută la menținerea sănătății sistemului nervos. Mai exact, contribuie la încetinirea degenerării creierului și îmbunătățirea performanței cognitive.

Prin stimularea factorului de creștere a nervilor (NGF – Nerve Growth Factor) în creier, extractul din Coama leului conduce la creștere neuronală și la o regenerare și plasticitate sinaptică sporită.

Mai puțin stres, mai multă concentrare… Sau ce sunt nootropicele?

Ciuperca Lion’s Mane este unul dintre cele mai cunoscute nootropice. Nootropicele sunt suplimente care îmbunătățesc performanța mentală, susțin funcția cognitivă, concentrarea și atenția.

Deși este cunoscută mai mult pentru efectul neuroprotector și nootropic, unic pentru stimularea NGF, ciuperca Coama leului are și un important efect gastroprotector, antibacterian și poate contribui la protejarea organismului împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Totodată, poate stimula funcționarea sistemului imunitar și poate ajuta la înmulțirea bacteriilor bune în intestin.

Cum te ajută Lion’s Mane 500 mg de la Zenyth?

 • Susține sănătatea sistemului nervos și activitatea creierului.
 • Îmbunătățește performanța cognitivă.
 • Crește puterea de concentrare și memorare.
 • Stimulează creșterea neuronală, regenerarea și plasticitatea sinaptică.
 • Contribuie la regenerarea mielinei nervilor.
 • Protejează neuronii de stresul reticulului endoplasmatic.
 • Ajută în stările de anxietate și în depresie.
 • Ajută la reducerea inflamației din organism.
 • Stimulează buna funcționare a sistemului imunitar.
 • Contribuie la înmulțirea bacteriilor bune în intestin.
 • Poate proteja organismul împotriva bacteriei H. Pylori.

Ce este Coama leului (Lion’s mane)?

Coama leului este o ciupercă comestibilă, nativă din America de Nord,  Europa și Asia, fiind cunoscută și folosită de sute de ani în bucătăria tradițională, unde se deosebește de alte ciuperci prin textura crocantă și un gust unic, asemănător nucilor, dar și pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății.

Denumită tradițional și „ciuperca leului“ sau „ciuperca barbă de iepure“, aceasta se distinge prin aspectul său neobișnuit, având o formă sferică sau semisferică, cu mulți franjuri și proeminențe sub forma unor ace albe suspendate.

Coama leului este cunoscută pentru acțiunea sa neuroprotectoare, cardioprotectoare, hepatoprotectoare și antihipertensivă. În medicina tradițională chineză, această ciupercă este folosită pentru consolidarea celor cinci organe de bază ale organismului uman: rinichi, ficat, splină, inimă și stomac.

De ce este atât de specială ciuperca Coama leului?

Coama leului este bogată în substanțe nutritive, mai exact în polizaharide, peptide, acizi grași, aminoacizi esențiali, riboflavină, niacină, biotină, vitamina D, potasiu, zinc, fier, fosfor etc.

Polizaharidele sunt compușii bioactivi majori din ciuperca Coama leului, nutrienți care au o activitate deosebit de importantă în susținerea sănătății întregului organism.

De asemenea, compușii cu acțiune nootropică activă din Coama leului – hericenonele și erinacinele – se evidențiază printr-o greutate moleculară scăzută, ceea ce îi ajută să traverseze cu ușurință bariera hematoencefalică, având capacitatea de a stimula sinteza factorului de creștere a nervilor direct în creier.

Coama leului, neuroprotector eficient din natură!

Probabil cea mai studiată caracteristică a ciupercii Coama leului este impactul său asupra celulelor creierului și a funcțiilor conexe. Prin proprietățile sale neuroprotectoare și nootropice, extractul din Coama leului ar putea să aibă beneficii importante asupra bolilor neurodegenerative.

Potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul Internațional al Ciupercilor Medicinale, Coama leului poate influența funcțiile creierului prin îmbunătățirea „creșterii neuritei“ în creier și în organele conexe. Creșterea neuritelor se referă la dezvoltarea axonilor și dendritelor în neuroni, lucru care poate să încetinească sau să inverseze degenerarea celulară, principalul factor declanșator în bolile Alzheimer și Parkinson.

Un alt studiu, realizat în Malaezia, în anul 2012, a evidențiat că un aport alimentar constant de ciuperca Coama leului ar putea regenera celulele din leziuni ale nervilor periferici, leziuni care afectează țesutul dintre creier și măduva spinării.

Prin urmare, administrarea unui supliment cu ciuperca Coama leului poate avea proprietăți benefice în cazul mai multor boli neurodegenerative, precum Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă, demență sau distrofie musculară.

Coama leului luptă împotriva anxietății și depresiei

Deși este cunoscută mai mult pentru efectul său neuroprotector și nootropic, Coama leului are acțiune și asupra unor tulburări ale sistemului nervos, precum depresia și anxietatea.

Potrivit studiilor, Coama leului are capacitatea de a reduce inflamația, ceea ce poate ajuta în managementul depresiei și anxietății.

Cel mai relevant studiu în aceasta direcție este publicat în anul 2019, în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Cercetarea a presupus administrarea de suplimente care conțineau extract de Coama leului, pe o perioadă de opt săptămâni, unui grup de pacienți supraponderali sau obezi cu tulburări de dispoziție diagnosticate.

La finalul studiului s-a constatat că nu numai că acești pacienți au înregistrat o diminuare semnificativă a simptomelor asociate depresiei și anxietății, dar au raportat, de asemenea, și îmbunătățiri în ceea ce privește durata și calitatea somnului. Rezultatele inițiale au fost confirmate și de probele de sânge, care au arătat creșteri ale factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF), o proteină care joacă un rol important în starea de spirit și în sănătatea creierului.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Zenyth: ZENYTH - companie romaneasca producatoare de suplimente nutritive. Produsele Zenyth sunt 100% naturale si ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate. Educatia in ceea ce priveste un stil de viata sanatos constituie o prioritate pentru Zenyth.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite