PlantExtrakt Tinctura de Papadie 50 ml

Tinctura de Papadie 50 ml

Disponibil la comanda online

SKU 5447
26,03 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Tinctura de Papadie 50 ml de la PlantExtrakt

Tinctura de Papadie, PlantExtrakt, 50 ml

Tinctură de Papadie - extract vegetal concentrat fabricat conform Farmacopeei Homeopate Germane. Păpădia este cunoscută drept una dintre plantele medicinale cu acţiunea detoxifiantă cea mai puternică. Creşte pretutindeni, de la câmpie până în zona subalpină, prin locuri necultivate şi pe marginile drumurilșor, în locurile cu expunere la soare.

Beneficii:

 • are o acţiune de detoxifiere a ficatului, de ”purificare a sângelui” şi acţiune diuretică.
 • conţine compuşi sesquiterpenici, derivaţi triterpenici pentaciclici, cu acţiune tonic-amară, stomahică, eupeptică, stimulează secreţiile digestive (gastrice, intestinale, biliare, pancreatice),  compuşi fenil-propanoici, cu efect coleretic/colagog, stimulează funcţia detoxifiantă a ficatului, lactone  - stimulează motilitatea – au acţiune laxativă, steroli (taraxasterol,beta-sitosterol) cu efect hipocolesterolemiant, colină – drenor şi tonic hepatic, inulină (în cantitate mare în rădăcină)– fibră solubilă – prebiotic, flavonoide – acţiune diuretică, uricozurică, vitamine (A, B1, C, D), săruri minerale – acţiune tonică aperitivă, vitaminizantă.
 • la nivel hepatic – îndepărtează stagnarea, tonifică structura hepatică, dizolvă pietrele colesterolice, îmbunătăţeşte digestia, decongestionează sistemul portal. După mese indigeste se recomandă  4-5 zile de administrat tinctură de Păpădie, 10-15 pic in apă, de 3-4 ori pe zi.
 • este un bun remediu pentru fluidificarea mucusului stagnant în tubul digestiv, cu tulburări multiple (hepato-biliare, dar şi tip constipaţie şi digestie dificilă).

Recomandări principale:

 • ficat şi căi biliare: susţine buna funcţionare a ficatului şi a bilei.
 • detoxifiere: susţine detoxifierea organismului prin stimularea diurezei.
 • se recomandă cure de primăvară şi toamnă pentru detoxifierea organismului.

Alte recomandări:

 • afecţiuni reumatice, decalcifieri: păpădia, ca plantă, preferă un sol decalcificat – pentru că rădăcina sa pivotantă puternică extrage calciul din profunzime şi-l aduce la suprafaţă.  Prin acţiunea diuretică, uricozurică, este un bun remediu anti-reumatic, pentru dureri osteo-articulare, dureri lombare, în situaţii de decalcifiere.
 • inflamaţii diverse - acţionează şi asupra sistemului urinar, îmbunătăţind filtrarea la nivel renal şi eliminarea la nivelul vezicii urinare, indicată în inflamaţii urinare; utilă şi în inflamaţii tip sinuzite şi mastoidite (unde există o interesare profundă, la nivel osos).

Propuneri de asocieri:

 • în steatoză hepatică (ficat gras), cu Extract din mlădiţe de Rozmarin - Rosmarinus officinalis şi Extract din mlădiţe de Ienupăr - Juniperus communis
 • în diskinezie biliară, cu Extract din mlădiţe de Rozmarin - Rosmarinus officinalis, Extract din muguri de Arţar - Acer campestris
 • în constipaţie cronică, cu Extract din mlădiţe de Merişor - Vaccinium vitis idaea, Tinctură de Coada şoricelului;
 • în cazul colonului iritabil, cu Extract din muguri de Smochin - Ficus carica, Tinctură de Coada şoricelului, Tinctură de Gălbenele;
 • în cazul calculilor renali, cu Extract din mlădiţe de Ienupăr - Juniperus communis
 • în cistitită acută, cu  Extract din mlădiţe de Iarbă neagră – Calluna vulgaris, Extract din muguri de Coacăz negru - Ribes nigrum şi Tinctură de Gălbenele (dacă este hemoragică şi Tinctură de Coada şoricelului);
 • în probleme dentare – abcese, inflamaţii (paradontopatii)  - în 100 ml apă, 10-15 pic Tinctură de Gălbenele, Tinctură de Echinacea, Tinctură de Păpădie şi Tinctură de Sunătoare - spălături bucale de multe ori pe zi (în caz de sângerări gingivale – se adaugă şi Tinctură de Coada şoricelului).

Tinctură de Papadie 50 ml - producator PlantExtrakt se recomanda pentru Detoxifiere si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Raport de extracţie: 950g plantă întreagă înflorită proaspătă de Păpădie / 1 litru tinctură. Conţine alcool etilic de cereale 45% vol.

Administrare

Se recomandă administrarea a câte 30 de picături de 3 ori pe zi, diluate în puţină apă.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre PlantExtrakt: LABORATOARELE PLANTEXTRAKT au o experienţă de peste 20 de ani in prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice si medicamente homeopatice. Gama de produse Plantextrakt cuprinde produse fitoterapice originale, extracte din plante, gama Polygemma, tincturi.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite