Ulei de Borago (Limba Mielului) 30 cps VitaCare

Ulei de Borago (Limba Mielului) 30 cps VitaCare
65,62 lei

Nu este in stoc

Descriere Ulei de Borago (Limba Mielului) 30 cps VitaCare de la Vitacare

Ulei de Borago (Limba Mielului) 30 cps VitaCare

BORAGO OIL ( Limba mielului) este utilizat cu succes ca si adjuvant in tratarea artritei reumatoide cat si a eczemelor, dermatitei seboreice sau alte afectiuni ale pielii, de asemenea poate reduce sau preveni inflamatia si uscaciunea acesteia. Constituindu-se in suportul de sinteza al prostaglandinelor intareste sistemul imunitar, protejand organismul impotriva bolilor. Intervine de asemenea in mentinerea balantei hormonale.

Actiuni:
-Borago oil contine o cantitate mare de acizi grasi esentiali de tip GLA si este obţinut prin presarea la rece a semintelor plantei Borago officinalis (Limba mielului).
-Acizii grasi polinesaturati sunt acizii organici cu rol foarte important in organism, dar care nu pot fi produsi de catre acesta, ci sunt sintetizati numai de plante.
-Datorita continutului de vitamina E si acizi grasi polinesaturati esentiali de tipul acizilor alfa si gama-linolenic in compozitia extractului, produsul Borago Oil mentine nivelul optim al colesterolului , scade tensiunea arteriala , regleaza greutatea corporala, amelioreaza simptomele premenstruale inclusiv mastalgia, imbunatateste funcţionarea sistemului imunitar , mentine echilibru hormonal, si este recomandat si in neuropatia diabetica si dermatitele atopice.
-Borago Oil impiedica si deshidratarea tesuturilor si incetineste procesul de imbatranire.
-Rolul acizilor grasi(GLA) este in cresterea normala a vaselor de sange (sporind elasticitatea si micsorand permeabilitatea vaselor) si preintampina formarea depunerilor de colesterol in interiorul arterelor.
-GLA este parte componenta importanta a programului de scadere in greutate. Datele stiintifice sugereaza ca acesti nutrienti favorizeaza metabolismul grasimilor, arzand astfel caloriile.
-Acizii grasi din compozitia Borago Oil contribuie la asigurarea unui nivel constant de energie si “pastreaza” senzatia de satietate mai mult timp. Vitaminele liposolubile (A, D, E si K) se absorb doar in “prezenta” acizilor grasi polinesaturati.

Beneficii:
-adjuvant in tratarea artritei reumatoide cat si a eczemelor,
-poate reduce sau preveni inflamatia si uscaciunea pielii,
-componenta importanta a programului de scadere in greutate,
-sporeste elasticitatea si micsoreaza permeabilitatea vaselor,
-preintampina formarea depunerilor de colesterol in interiorul arterelor.

Compozitie:
-Ulei de Borago officinalis (Limba mielului) GLA ≥ 20%    500mg
-Excipienţi : gelatina, glicerina

Administrare:
1 – 3 capsule/zi, timp de minim 3 luni.

Atentionari:
Borago Oil nu se recomanda in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor diagnosticate cu epilpsie si/sau schizofrenie si celor aflate sub medicatie cu heparina.
Recomandam si consult de specialitate inainte de a va autoadministra orice preparate din plante.
Nu s-au observat alte efecte secundare.
Este recomandat a se folosi pe o perioada indelungata.
Efectele pozitive pot fi observate dupa minim 3-6 saptamani.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A se păstra în ambalajul original, la temperatura mediului ambiant, în locuri uscate şi ferite de lumina directă a soarelui. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Suplimentele alimentare nu trebuie să substituie o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.

Rolul componentelor:
Limba mielului este o plantă erbacee din familia Boraginaceae originară din regiunea mediteraneană, atingând o înălţime de 30-60 cm, cu tulpina groasă, suculentă şi acoperită cu peri aspri; frunzele ovale, nedinţate, păroase, sunt lungi de 3-10 cm, având faţa superioară de un verde mai închis decât cea inferioară; florile sunt albastre, în formă de stea.
Cunoscută şi de romani şi de medicii greci care o întrebuinţau la tratarea rănilor; grecii o numeau euphrosynon pentru că adăugată într-o cană cu vin îi făcea pe cei care o beau veseli.
Medicina ştiinţifică din România începutului de secol XX recunoştea plantei proprietăţi expectorante şi fluidifiante a secreţiilor mucoase, deci era indicată contra tusei şi bolilor de gât (Dr. H. Richter); apoi contra reumatismului articular acut (Dr. W. Bohn); de asemenea contra bolilor febrile, ca tonifiant al sistemului nervos, ca diuretic şi sudorific, emolient, în cazuri de slăbire nervoasă, slăbire a cordului şi palpitaţii.
Medicina populară românească întrebuinţa limba mielului ca diuretic şi contra inflamaţiilor, în tulburări gastro-intestinale, ca fortifiant general şi pentru curăţarea sângelui.
 
Traditional, limba mielului a fost utilizată în general pentru tratarea multor afecţiuni precum febra, tusea şi depresia. Fitoterapia atribuie în pentru limba mielului proprietăţi diaforetice, expectorante, tonice, antiinflamatoare şi galactogoge. Limba mielului are de asemenea reputaţia de a acţiona ca agent tonic asupra cortexului adrenal.
Preparatele din flori şi iarbă sunt utilizate pentru purificarea sângelui şi diureză, preventiv pentru stări inflamatorii ale plămânilor şi peritoneului, în artrite, ca expectorant, agent antiinflamator, pentru calmarea durerilor, ca tonic cardiac, sedativ, pentru creşterea capacităţii circulatorii şi în flebite, şi pentru probleme de menopauză.
În monografia medicală Unani (monografie completă) limba mielului este declarată ca expectorant, demulcent, diaforetic, tonic cardiac.
 
Planta conţine nitrat de potasiu (3%), calciu, amoniac, tanin, mucilagii (11,1%) şi foarte puţin ulei volatil. Părţile aeriene ale plantei mai conţin sodiu, fosfor, magneziu, alcaloizi de tip pirolizidinic (2-8 ppm) – acetil-licopsamina 0,1-3 ppm, acetil-intermedină 0,1 ppm, intermedină, licopsamină, amabilină, supinină şi thesinină. Concentraţiile raportate sunt de 0,01% şi 2-10 ppm la mostrele comerciale uscate. Produce glucoză, galactoză şi arabinoză.
Alţi constituenţi – acizi (acetic, lactic, malic, silicic), compuşi cianogenici şi taninuri (până la 3%).
Conţinutul în mucilagii susţine utilizarea sa ca demulcent. Interesul actual s-a concentrat pe uleiul de limba mielului ca sursă de acid gamolenic.
 
Limba mielului conţine alkaloizi pirolizidinici toxici cunoscuţi, chiar dacă în concentraţii considerabil mai scăzute decât dozele găsite în tătăneasă pentru care toxicitatea la om a fost bine documentată. În orice caz, este înţelept a se evita ingestia excesivă sau prelungită de limba mielului.
Uleiul din seminţele de borago este bogat în acizi graşi conţinând ca şi constituenţi principali acidul gama linolenic (gamolenic, GLA), responsabil de cele mai multe efecte fiziologice, şi de asemenea mai conţine desaturaza microsomală, desaturaza delta-6 -acizi graşi, care prezintă omologie cu citocromul.
 
În urma studiilor pe şobolani s-a raportat faptul că uleiul de borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres. Efectul uleiului de borago asupra reactivităţii cardiovasculare la stres acut a fost studiată şi pe 10 persoane cărora li s-a administrat o doză zilnică totală de 1,3 g timp de 28 de zile. Persoanelor li s-a cerut realizarea unei sarcini psihologic stresante, care implica vigilenţă şi sensibilitate senzorială. S-a constatat că uleiulde borago a atenuat reactivitatea cardiovasculară la stres, indicată de o reducere a presiunii sangvine sistolice şi a ritmului cardiac şi de o îmbunătăţire în îndeplinirea sarcinii. S-a sugerat un mecanism de acţiune central având în vedere reducerea simultană a ritmului cardiac şi a presiunii sangvine.
Un studiu in vitro a demonstrat o acţiune antibacteriană a extractului de borago împotriva Helicobacter pylori.
În alt studiu, acidul gamolenic a avut un efect de scădere a trigliceridelor plasmatice şi de creştere a a concentraţiilor de HDL -colesterol.
 
Unii autori susţin ipoteza că uleiul de borago poate amplifica controlul baroreflexului arterial al rezistenţei vasculare.
Utilizări propuse: Iarba de limba mielului – ca expectorant şi calmant al tusei, emolient, pentru menţinerea temperaturii corpului, diuretic şi sudorific, ca antiinflamator, fortifiant general, tonic nervos, pentru curăţarea sângelui.
Uleiul de limba mielului: pentru sănătatea sistemului cardiovascular, pentru menţinerea mobilităţii articulaţiilor, extern ca emolient, hidratant şi balsam în cosmetice.
 

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Vitacare: VITACARE  este o companie moderna ce isi propune sa devina un lider important pe piata de suplimente alimentare. Din cele 49 de suplimente alimentare din gama de produse Vitacare, 4 sunt marci inregistrate: Suplesse, Contour, Ego si Crom Balance. Produsele Vitacare poarta amprenta calitatii, la baza fabricarii lor fiind principii exclusiv naturale si respectand cu strictete normele G.M.P., dar si recomandarile medicale internationale.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite