Mayam Absolut de Frangipani 1 gr

Absolut de Frangipani 1 gr
39,82 lei

Nu este in stoc

Descriere Absolut de Frangipani 1 gr de la Mayam

Descriere produs Absolut de Frangipani 1 gr - de la Mayam

 

Mirosul absolutului extras din frangipani, o floare de o complexitate olfactivă rară, te poartă cu gândurile spre insulele paradisiace. Un parfumant complex ce îmbină într-un mod surprinzător mirosul floral, catifelat, impetuos, dar delicat în același timp, cu note ușor migdalate, vanilate.

Procedeul de obținere este prin extragere cu diverși solvenți volatili cum ar fi alcoolul, care apoi se evaporă ori sunt eliminați în decursul procedurii de fabricație prin filtrare sau decantare.

De cele mai multe ori din materialul vegetal se extrag și alte substanțe în afara compușilor aromatici odoranți, cum ar fi: ceruri, grăsimi și rășini. Aceste substanțe dau consistența mai mult sau mai puțin vâscoasă a absoluturilor, în același timp stabilizează elementele volatile.
În majoritatea cazurilor absoluturile au proprietăți organoleptice superioare uleiurilor volatile, sunt mai pregnante și mai apropiate de mirosul natural al materiei prime.

Absoluturile sunt utilizate cu predilecție în parfumerie sau pentru parfumarea produselor cosmetice, dar unele au proprietăți care pot fi valorificate și în aromaterapie sau îngrijirea pielii.

De reținut: absoluturile în starea lor concentrată nu miros la fel ca atunci când sunt diluate. Odată ce elementele volatile sunt eliberate în compoziție, acestea pot fi simțite în deplinătatea lor.

Proprietăți organoleptice: compoziție solidă ceroasă, miros concentrat în stare pură, culoare maroniu-chihlimbar
Ambalat în recipient cu volum nominal de 5 ml. Rețineți, vă rugăm, că 1 gr de produs va umple doar o mică parte din recipient.

Ingrediente (INCI): plumeria alba/acutifolia flower extract

FRANGIPANI sau florile de Frangipani (Plumeria)                 

Un arbust nativ în insulele Caraibe ce crește azi din abundență în insulele tropicale și India, și aduce flori albe înmiresmate cu parfum pregnant floral, exotic și migdalat. Este cunoscut ca arborele vieții în India, se spune că o ramură tăiată continuă să înflorească, astfel reprezentând conexiunea infinită cu divinitatea.

Absolutul de Frangipani este îmbrățișat de maeștrii parfumieri pentru a evoca atmosfera tropicală și paradisiacă prin încorporarea acestuia în creațiile lor.
Mirosul de Frangipani se spune că determină adicție.

Recomandat pentru formularea parfumurilor feminine îndeosebi, cu note florale, calde, fructate sau orientale. Având un parfum complex cu note bine definite, absolutul de Frangipani se poate utiliza și ca unică esență în formularea parfumurilor.

NOTĂ: absolutul de Frangipani din oferta Elemental este sub formă solidă. Cele regăsite în formă lichidă sunt diluate și prezintă o concentrație inferioară absolutului solid!


Descriere olfactiva

 • floral, ușor migdalat și vanilat
 • aromă ce conferă bucurie, stare pozitivă
 • note delicioase, exotice, amintind a plaiuri însorite
 • ușor condimentat, nu este dulceag


Mod de utilizare in parfumerie:

Absolutul de Frangipani conferă note de mijloc/bază. În același timp prezintă și unele note de vârf. 
Se pot formula parfumuri ce conțin ca unică esență absolutul de Frangipani, sau acesta se poate combina cu diferite alte esențe, uleiuri esențiale și parfumante pentru a obține parfumuri complexe.

1. Absolutul de Frangipani este vâscos iar mirosul acestuia se poate percepe mai bine dacă este diluat în prealabil. Această operațiune este importantă mai ales atunci când se compune un parfum, pentru a anticipa cât mai acurat mirosul dezvoltat. Diluarea se face în alcool sau ulei în funcție de destinație, și durează cel puțin 24 de ore.

 • dacă se prepară un parfum uleios atunci de exemplu se introduce 0,5 gr din absolut într-o sticlă împreună cu 2 ml de ulei vegetal (uleiul ales ca bază pentru parfum); se amestecă din când în când
 • dacă se prepară un parfum pe bază de alcool, atunci 0,5 gr din absolut se introduce într-o sticlă împreună cu cu 2 ml alcool de cel puțin 90°; se amestecă din când în când

Absolutul astfel diluat se va folosi apoi ca ingredient pentru crearea parfumului.

2. Se poate lucra cu absolutul de Frangipani și ca atare, în stare nediluată. Asta presupune introducerea în alcoolul ce servește ca bază pentru parfum, se agită din când în când, se așteaptă până când se dizolvă complet, apoi se pot adăuga restul esențelor și la urmă apa florală (dacă formula o prevede).
Dacă se prepară un parfum uleios lichid sau solid, absolutul de frangipani se introduce în uleiul sau untul vegetal după caz și se amestecă bine până la diluarea completă.

Notă: absoluturile solide se introduc în compozițiile parfumante ca prime ingrediente

Găsiți indicații pentru prepararea unui parfum în articolul: PARFUMURI NATURALE


Mod de utilizare în cosmetica

Absolutul de Frangipani conferă compozițiilor cosmetice un parfum elegant, deosebit, feminin dar nu prea dulce. Notele migdalate și vanilate vor da o mireasmă distinctă oricărei creme.

Se poate introduce ca ingredient în cosmetice preparate prin emulsificare sau compoziții anhidre:

 • creme și loțiuni emulsificate, pentru ten sau corp
 • unturi de corp
 • uleiuri pentru masaj
 • seruri și mixuri uleioase

Solubil în alcool și uleiuri. Nu este solubil în geluri, apă și compoziții exclusiv apoase.

Încorporare: se include la finalul preparării, la rece


Mod de pastrare
: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Date de siguranta, precautii in utilizare:

 • ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
 • detalii despre utilizarea în siguranţă a uleiurilor esenţiale
 • a se evita contactul cu ochii
 • contraindicat în trimestrul I de sarcină
 • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
 • a nu se folosi nediluat pe piele
Absolut de Frangipani 1 gr  - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Extracte, esente, parfumante cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Mayam: MAYAM este brandul pentru produse cosmetice bio. Gama de produse cosmetice bio Mayam este certificata EcoCert. Produsele Mayam cuprind: uleiuri de baza, uleiuri esentiale naturale, unturi exotice, creme si uleiuri pentru intretinere, aromaterapie sau masaj, vitamine cosmetice, elemente pentru prepararea manuala a cosmeticelor. Gama Mayam include ingrediente cosmetice şi produse cosmetice naturale pentru ingrijire personala.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite
social