Hrisca BIO decorticata Alliance Bio 250g

Hrisca BIO decorticata Alliance Bio 250g
26,99 lei

Nu este in stoc

Descriere Hrisca BIO decorticata Alliance Bio 250g de la Alliance Bio

Hrisca este in mod natural fara gluten si are un indice glicemic scazut, fiind un aliat pretios pentru sanatate datorita continutului de fibre si proteine din compozitia ei. Aceste seminte de hrisca sunt provenite din culturile organice din sud-vestul Frantei si sunt un ingredient excelent pentru cei care doresc sa isi diversifice dieta cu produse hranitoare si sanatoase. Hrisca reprezinta o sursa bogata de fibre cu rol important in sanatatea sistemului digestiv. Contine antioxidanti sanatosi pentru organism precum vitamina E, seleniu, acid fitic si acid fenolic.

Hrisca este renumita pentru gustul sau pronuntat de nuca. Semintele de hrisca sunt foarte versatile si pot fi gatite in numeroase feluri care vor incanta papilele gustative. Este ideala in produsele de panificatie, deserturi, produse de patisertie sau in retete delicioase precum: pilaf de hrisca cu legume, tocanite, diverse budinci. Semintele de hrisca pot fi consumate si crude, dupa ce se rehidrateaza, prajite, fierte sau coapte. Timpul recomandat de gatire este de 15-20 de minute si nu necesita inmuiere in prealabil.

La 1 cana de hrisca se utilizeaza 4 cani de apa. Cand apa fierbe, se adauga hrisca si se lasa la fiert pentru aproximativ 15-18 minute. Se verifica periodic textura pentru a nu se depasi timpul de gatire si pentru a se evita zdrobirea semintelor de hrisca

Compozitie: 100% seminte de hrisca decojite* (*Ingrediente provenite din agricultura ecologica) Valori nutritionale: Valori nutritionale medii per 100g: energie 1469kj/347kcal, grasimi 2.7g din care acizi grasi saturati 0.6g, glucide 65g din care zaharuri 1g, fibre 7.3g, proteine 12.1g, sare 0.001g.

Beneficii: Hrisca este in mod natural fara gluten si are un indice glicemic scazut, fiind un aliat pretios pentru sanatate datorita continutului de fibre si proteine din compozitia ei.

Utilizare produs: Hrisca este renumita pentru gustul sau pronuntat de nuca. Semintele de hrisca sunt foarte versatile si pot fi gatite in numeroase feluri care vor incanta papilele gustative. Este ideala in produsele de panificatie, deserturi, produse de patisertie sau in retete delicioase precum: pilaf de hrisca cu legume, tocanite, diverse budinci.

Semintele de hrisca pot fi consumate si crude, dupa ce se rehidrateaza, prajite, fierte sau coapte. Timpul recomandat de gatire este de 15-20 de minute si nu necesita inmuiere in prealabil. La 1 cana de hrisca se utilizeaza 4 cani de apa. Cand apa fierbe, se adauga hrisca si se lasa la fiert pentru aproximativ 15-18 minute. Se verifica periodic textura pentru a nu se depasi timpul de gatire si pentru a se evita zdrobirea semintelor de hrisca.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite