Dietmed-Naturmil Nutrikings Calm solutie orala

Nutrikings Calm solutie orala
Produsul nu mai este activ in oferta Puterea Plantelor

Iti recomandam alte produse similare din categoria Siropuri

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza echipa de vanzari sau suna la 0747 660 603 / 0734 158 685.

Descriere Nutrikings Calm solutie orala de la Dietmed-Naturmil

NutriKings calm solutie orala de la Dietmed Naturmil 

Compozitie:

Vitamina B12 0.625 mcg (25% VNR), Floarea-pasiunii 100 mg, Roinita 100 mg, Portocal-amar 100 mg, vitamina B3 4 mg NE (25% VNR), vitamina B2 0.35 mg (25% VNR), vitamina B6 0.35 mg (25% VNR), vitamina B1 0.275 mg (25% VNR), melatonina 0.25 mg/2.5 ml

Directie de recomandare:

Induce calmul si relaxarea, sustine somnul odihnitor la copii si adulti

Scurta descriere produs:

O formula blanda ce asociaza extracte din plante renumite pentru proprietatile lor calmante, cu vitamine din grupul B si melatonina. Formula induce o stare de calm si relaxare, precum si somn odihnitor, fara a da senzatia de ceata, moleseala si ameteala in ziua urmatoare. Poate fi folosita de intreaga familie, formula recomandata de la varste foarte mici.

Floarea-pasiunii sau Passiflora face parte dintr-o familie de peste 500 de plante regasibile pe intregul continent American. A fost utilizata de popoarele indigene pentru proprietatile ei calmante si anxiolitice, iar numele a fost dat de spanioli. Acestia au aflat de beneficiile acestei plante de la populatia nativa din Peru, iar numele vine de la forma ei de crucifix, cu trimitere la ultima perioada din viata lui Iisus, cunoscuta si ca perioada patimilor (passion).

Capacitatea acestei plante de a reduce nivelul de anxietate, de a oferi senzatia de calm si de a promova un somn linistitor se datoreaza capacitatii de a creste nivelul de acid gamaaminobutiric (GABA), in creier. In anumite situatii efectele sunt similare cu ale medicamentelor de sinteza.

Roinita este o planta aromata, inrudita cu menta, utilizata pentru proprietatile curative inca din secolul 14. Aceasta era folosita de maicutele Carmelite pentru prepararea unui tonic alcoholic, cunoscut si drept apa carmelitelor.

Proprietatile benefice ale acesteia se datoreaza unui compus numit acid rozmarinic, cu efect puternic antioxidant, anxiolitic si antimicrobian.

Efectele anxiolitice si relaxante apar in decursul a 1-3 ore de la administrarea preparatelor ce contin Roinita in compozitie. Capacitatea de a reduce anxietatea si efectele acesteia asupra ritmului cardiac, fac din Roinita un produs de baza in formulele adresata sanatatii cardiace si mentinerii unui ritm cardiac normal.

Pe langa acidul rozmarinic, Roinita mai contine citral, citronelal, geraniol, linalol si beta-cariofilen, compusi cu efect antispastic, calmant si balsamic, facand din aceasta planta un aliat in lupta cu hiperaciditatea, dispepsia si afectiunile inflamatorii intestinale.

In studiile incipiente, citralul a blocat actiunea enzimei colinesteraza, la nivel cerebral, ducand la cresterea concentratiei de acetilcolina din creier. Acetilcolina este un neurotransmitator esential in memoria pe termen scurt, mediu si lung, iar neuronii colinergici sunt cu precadere afectati in maladia Alzheimer.

Portocala-amara sau portocala de Sevilia este o specie subtropicala, renumita pentru gustul ei puternic, astringent, dar si pentru beneficiile terapeutice oferite de extractele obtinute din ea.

Printre cei mai cunoscuti compusi activi se numara limonenul, cu rol puternic antiinflamator, antioxidant si antiviral.

Uleiurile esentiale continute in coaja si pulpa au efect relaxant, de calmare a nervilor si de inducere a unei stari emotionale bune, optimiste.

Vitamina B1 (tiamina) este esentiala in productia normala de energie, sustinand descompunerea carbohidratilor in zaharuri simple si productia de acizi grasi.

Vitamina B2 (riboflavina) sustine productia de energia, tranformarea triptofanului in vitamina B3, metabolizarea grasimilor si a steroizilor in organism. Sustine convertirea vitaminei B6 in forma metabolic activa, pentru a putea fi utilizata eficient de organism.

Vitamina B3 (niacina) este convertita intr-o conezima numita nicotinamida adenine dinucleotida, coenzima ce catalizeaza peste 400 de reactii la nivelul organismului. Vitamina B3 este precursoarea celei mai utilizate coenzime derivata dintr-o vitamina din organismul uman. Sustine descompunerea sanatoasa a grasimilor si zaharurilor in organism, la diviziunea celulara normala, la comunicarea intercelulara.

Vitamina B6 (piridoxina) catalizeaza peste 100 de reactii enzimatice, fiind esentiala pentru procesele cognitive normale, sustinand sinteza de neurotransmitatori. Sustine metabolismul normal al grasimilor si proteinelor si contribuie la mentinerea imunitatii.

Vitamina B12 (cobalamina) este esentiala in formarea de globure rosii normale. Sustine procesele cognitive normale, memoria si metabolismul lipidic si proteic normal.

Deficitul de vitamine din clasa B poate afecta memoria, ducand la stari de confuzie si iritabilitate, afecteaza functionarea normala a sistemului nervos si a sintezei de neurotransmitatori, provocand modificari ale starii emotionale, stare de letargie, furnicaturi la nivelul membrelor superioare si inferioare, fiind recomandate inclusiv in cazul persoanelor ce experimenteaza stresul cronic sau sindromul de burn out.

Melatonina este un hormon produs in mod normal de organism ca raspuns la intuneric, putand fi considerat expresia chimica a intunericului.

Principala functie a melatoninei in organism este de a induce starea naturala de somn odata cu lasarea intunericului si inceperea ciclului normal de somn.

In cazul persoanelor care schimba des fusul orar sau care muncesc in ture si nu reusesc sa isi mentina o rutina zilnica de somn, melatonina este un aliat pentru acumularea orelor necesare de odihna si pentru o calitate a somnului cat mai buna.

Odata cu inaintarea in varsta, secretia naturala de melatonina scade, motiv pentru care persoanele de varsta a treia acuza constant tulburari de somn.

Melatonina si-a demonstrat eficienta inclusiv in tulburarile de somn induse de medicamente precum beta-blocante, aceasta clasa de medicamente afectand eliberarea normala de melatonina in organism.

Administrarea de melatonina seara a avut ca efect si reducerea presiunii arteriale in cazul persoanelor hipertensive.

In cazul persoanelor ce urmeaza a fi supuse unei interventii chirurgicale, administrarea de melatonina pre-operator a redus senzatia de anxietate.

In cazul femeilor cu endometrioza, administrarea de melatonina pe o perioada de 8 saptamani a dus la reducerea durerii si la scaderea cantitatii de analgezice administrate.

Printre directiile mai putin cunoscute de utilizare a melatoninei se numara si mentinerea imunitatii normale, prin efect imunostimulator si antiinflamator.

Mod de administrare:

Copii 3 luni-3 ani: cate 2.5ml/zi; copii 3-6 ani: cate 5ml/zi; copii de peste 6 ani: cate 10ml/zi, inainte de a merge la culcare

Contraindicatii:

In cazul reactiilor cutanate sau semnelor de reactive alergica se recomanda incetarea administarii. In anumite situatii administrarea poate avea ca efect usoara hiperaciditate digestiva.

Interactiuni cu medicamente:

Poate interfera cu medicamentele metabolizate la nivelul citocromului P450. Nu se recomanda asocierea cu sedative alopate, deoarece isi pot potenta efectele reciproc.

Avantaje fata de concurenta:

O formula blanda ce asociaza extracte din plante renumite pentru proprietatile lor calmante, cu vitamine din grupul B si melatonina. Formula induce o stare de calm si relaxare, precum si somn odihnitor, fara a da senzatia de ceata, moleseala si ameteala in ziua urmatoare. Poate fi folosita de intreaga familie, formula recomandata de la varste foarte mici.

 

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite