Pontica Elidor Lizovir 40 cpr, Elidor

Lizovir 40 cpr, Elidor

La comanda, in 2 zile

SKU 21674
27,31 lei TVA inclus
+
-
Vezi alte produse din categoria > Febra Sindrom premenstrual Tuse Bronsita Gripa / Raceala
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Lizovir 40 cpr, Elidor de la Pontica Elidor

Recomandari:   Lizovir Elidor comprimate este un produs pe baza de plante ce poate avea acțiune imunostimulantă și antivirală. Supliment alimentar, adjuvant care poate susține imunitatea organismului protejându-l de viruși.

Compozitie:  Cetraria islandica, alchemilla vulgaris, salix alba, echinacea angustifolia, extract alcoolic de sambucus nigra

CETRARIA ISLANDICA –  Oamenii folosesc, din timpuri stravechi, Cetraria islandica (lichen de piatra) pentru a trata iritatiile gurii si gatului, pierderea poftei de mancare, racealatusea uscata, bronsita, indigestia, febra, scorbutul, anumite boli pulmonare, afectiunile rinichilor si vezicii urinare. Cetraria islandica (lichen de piatra) a fost folosit si ca sursa de antibiotice.

Cetraria Islandica conține, în principal, o grupă de polizaharide (lichenina și izolichenina), un principiu amar și substanțe mucilaginoase care îi conferă atât calități calmante și emoliente, asupra tractului respirator și gastro-intestinal, cât și antivirale. Datorită acizilor usnic, lobar și lecanoric se manifestă o puternică acțiune antibiotică și antispastică. Polizaharidele au activitate imunologică atât in vitro cât și in vivo, fiind implicate în efectul antiinflamator al acestui mușchi. Este  folosit cu succes în tratarea gripelor, traheobronșitelor acute, bronșitelor cronice, laringitelor acute și cronice, astmului bronșic, tusei iritative, hepatitei cronice, vomismentelor de sarcină, afecțiunilor gastrice, tumorilor tubului digestiv. Studiile făcute recent au scos în evidență o acțiune antioxidantă a lichenului de piatra, acesta având un potențial antioxidant natural. Mai mult, s-a testat efectul lichenului de piatră asupra sistemului imunitar. Rezultatele au arătat creșterea secreției de interleukine IL-10 și IL-12p40, ceea ce demonstrează că lichenul de piatră determină un efect antiinflamator și imunomodulator. Ultimele cercetări demonstrează și un efect protector atât în Covid 19, cât și în sindromul Post-Covid.

CRETUSCA – Părţile aeriene conţin aldehidă salicilică, vanilină, ceruri, taninuri, substanţe minerale, flavonoide, avicularină, spireozid, gaulterozidă etc. Dintre oligoelemente conține zincul, element esențial al mai multor enzime. Datorită gaulterozidei şi spireozidei, al căror agliconi sunt derivaţi ai acidului salicilic, produsul are acţiune antireumatismală, iar flavonoidele sunt răspunzătoare de acţiunea lui diuretică. Sub formă de infuzie şi în special asociat cu coaja de salcie se întrebuinţează ca adjuvant în tratamentul reumatismului articular acut şi ca diuretic şi diaforetic.

Are efect antiinflamator, astringent, antihemoragic, antispastic. Înainte de toate este „planta femeilor”. Stimulează circulația sanguină la nivelul bazinului și întărește uterul, este adjuvant în tulburările menstruale, în vindecarea afecțiunilor ginecologice, în timpul sarcinii și după naștere:

  • Ameliorează durerile în timpul menstruației, sângerările menstruale abundente, reglează ciclul neregulat, previne crampele menstruale.
  • În timpul pubertății, combinat cu coada șoricelului, ajută la reglarea ciclului.
  • În cazul afecțiunilor ginecologice, ca inflamația ovarelor, endometrită, scurgeri vaginale albe, se folosește ca tratament complementar. În astfel de cazuri, pe lângă consumul de ceai, se recomandă și folosirea de băi de șezut.
  • Combinat cu frunze de zmeur ajută la concepție. Se recomandă consumul de ceai din frunze de zmeur în prima parte, iar cel de crețișoară în a doua jumătate a ciclului.
  • Adjuvant în timpul sarcinii, pentru prevenirea avortului, începând din luna a treia, se recomandă consumul zilnic a câte unei cești de ceai. De asemenea, se recomandă și femeilor gravide predispuse la naștere prematură.
  • Întărește mușchii uterini după naștere, și ajută la întărirea mușchilor abdominali. Are efect mai intens, dacă în zona abdominală se aplică și tinctură de traista ciobanului.
  • În prevenirea indispozițiilor specifice menopauzei și ușurarea simptomelor de menopauză se recomandă combinarea crețișoarei cu hamei.
  • Ceaiul se recomandă și în tratarea incontinenței urinare, în combinație cu aplicarea în zona abdominală a tincturii de traista ciobanului.

Alte efecte benefice

– În caz de distrofie musculară, folosit în combinație cu tinctura de traista ciobanului.
– După extracții dentare – datorită proprietății sale antihemoragice.
– În caz de insuficiență venoasă, deoarece are proprietăți astringente.
– Tratează gastroenterita, datorită acțiunii sale antiinflamatorii.

SCOARTA DE SALCIE – (Salix alba) contine o substanta chimica numita salicina, care are efect antiinflamator. Salicina functioneaza in moduri similare cu acidul acetilsalicilic. Odata ce salicina este absorbita, se descompune in diversi derivati de salicilat, care au o varietate de efecte terapeutice. Efectele extractului de salcie alba dureaza mai mult decat efectul acidului acetilsalicilic  pentru a se produce, dar tinde sa dureze mai mult si sa provoace mai putine reactii adverse decat acidul acetilsalicilic. Compusii antioxidanti numiti glicozide polifenolice si flavonoide se gasesc si in scoarta de salcie alba. S-a demonstrat ca acestea protejeaza impotriva stresului oxidativ si a diferitelor simptome corelate cu imbatranirea precum performanta fizica slaba si declinul cognitiv. Salicina, fragilina, salicortin si alti salicilati joaca un rol important in actiunile terapeutice ale extractului. Protectia impotriva bacteriilor si virusilor pare sa se datoreze continutului de polifenoli si flavonoizi ai salciei albe, precum si a altor compusi. S-a demonstrat ca acesti antioxidanti au proprietati antiseptice si de reducere a febrei. Deoarece poate oferi ameliorarea naturala a durerii, extractul de scoarta de salcie alba este folosit de unii sportivi pentru a sprijini performanta sportiva si recuperarea dupa efort. nele persoane utilizeaza scoarta de salcie alba pentru a atenua durerile de cap, oboseala si anxietatea.
Scoarta de salcie alba poate avea aceste efecte datorita potentialului sau antiinflamator si capacitatii de a reduce stresul oxidativ, ceea ce poate stimula functiile cognitive.

ECHINACEEA – este ideala pentru cresterea imunitatii. Aceasta contine mai multi compusi chimici care stimuleaza sistemul imunitar si care au o valoare terapeutica semnificativa. Cateva dintre cele mai cunoscute substante care se gasesc in echinaceea sunt vitamina C, uleiurile esentiale, inulina, flavonoizii si polizaharidele.

Potrivit cercetarilor despre substantele extrem de nutritive ale plantei, se pare ca extractele din tulpina sunt cele mai eficiente. In mod interesant, in Germania, produsele din plante sunt aprobate de guvern. Tulpinile speciei de echinaceea purpurea sunt de fapt aprobate drept remedii naturiste pentru infectiile urinare, respiratorii, raceli si pentru leziunile care se vindeca mai lent. Studiile au aratat ca echinaceea reduce sansele de a dezvolta o raceala comuna cu pana la 58%. Echinaceea reduce durata unei raceli comune cu pana la o zi si jumatate. Echinaceea este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste atunci cand vorbim de forme usoare de raceala sau gripa. Un alt studiu a dovedit ca sistemul imunitar poate fi puternic influentat de nivelul de echinaceea pe care il puteti consuma. Se pare ca 10 mg de echinaceea, administrate pe o perioada de 10 zile, sunt eficiente in stimularea sistemului imunitar

SOCUL – Constituentul principal al florilor de soc este o heterozidă- sambunigrozida. Mirosul greţos al florilor proaspete este conferit de o serie de amine alifatice. Florile mai conţin mucilag, urme de ulei volatil, tanin, acizi organici, saponozide, rutozidă. Ele au acţiune diuretică, sudorifică şi emolientă, laxativă, antireumatică şi antinevralgică; extern pentru tratarea arsurilor, abceselor, furunculelor. Constituentul principal al florilor de soc este o heterozidă- sambunigrozida. Mirosul greţos al florilor proaspete este conferit de o serie de amine alifatice.  Multe studii in care siropul de soc sau comprimatele cu extract de soc au fost administrate pacientilor si-au demonstrat eficacitatea in combaterea simptomelor, cum ar fi febra, cefaleea si congestia nazala. Atat in trecut, cat si in prezent, capacitatea florilor de soc de a trata bolile respiratorii a fost apreciata, de fapt, Hipocrate a considerat planta de soc ca fiind “trusa toracica”.  Chiar si atunci cand o epidemie de gripa a afectat Panama in 1995, guvernul acestei natiuni a folosit extracte de soc pentru a o combate.

Continutul ridicat de saruri de potasiu ajuta organismul sa elimine fluidele prin transpiratie si urinare crescuta. Acest lucru produce doua efecte benefice pentru corpul nostru: Pe de o parte, se contribuie la eliminarea lichidelor din organism, fiind un supliment ideal pentru curele de slabire, iar pe de alta parte, se activeaza eliminarea toxinelor, bacteriilor si deseurilor din corpul nostru, ceea ce este deosebit de important in cazul gutei (ajuta la eliminarea acidului uric), hipertensiunii (ajuta la eliminarea sodiului) sau pietrelor la rinichi.  Florile de soc au un efect de drenaj, adica stimuleaza urinarea, ceea ce ne ajuta sa expulzam din vezica bacteriile care cauzeaza cistita. Se recomanda utilizarea preparatelor pe baza de soc ca o completare a tratamentului medical, pentru a se accelera vindecarea.

Doze si mod de administrare: 1-3 comprimate pe zi. A nu se depasi doza zilnica recomandata.

Reactii adverse: nu se cunosc.

Contraindicatii:  hipersensibilitate la unul sau mai multe componente. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Pontica Elidor: Pontica Elidor este un producator de produse inspirate 100% din natura, produse ce urmaresc sa ofere solutii alternative pentru normalizarea proceselor metabolice, tratarea diverselor afectiuni, contracararea efectelor neplacute ale menopauzei sau cresterea imunitatii. Produsele Pontica Elidor sunt rezultatul dedicatiei echipei de cercetare pentru dezvoltarea de solutii naturale, cu adevarat eficiente pe baza de plante, extracte de plante si ingrediente recunoscute de secole pentru efectele terapeutice.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite