Venofluid GEL 175ml Pontica Elidor

Venofluid GEL 175ml Pontica Elidor

La comanda, in 2 zile

SKU 21697
47,79 lei TVA inclus
+
-
Vezi alte produse din categoria > Varice Unguente, creme, geluri din plante
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Venofluid GEL 175ml Pontica Elidor de la Pontica Elidor

Insuficienta venoasa cronica afecteaza membrele inferioare cu tablou clinic, sugestiv: durere, edem cutanat, modificari dermatologice, inclusiv ulceratii, uneori insotite de hiperpigmentare, lipodermatoscleroza, etc.  Populatia adulta este afectata in proportie de 5-10% cu predominanta de 3/1 femei/barbati. Factorii de risc asociati cu boala venoasa cronica includ varsta, sexul, istoricul familiei, obezitate, sarcina, flebita, traume membre inferioare.

Prognosticul ulcerelelor varicoase este rezervat, inregistrandu-se vindecare lenta si recurenta ulceratiei. Activitatea preventiva elimina nenumarate evenimente care decurg din complicatiile bolii varicoase.

Venofluid ne ofera posibilitatea sa abordam insuficienta venoasa prin intermediul principiilor active fitoterapeutice care targeteaza celulele endoteliale asigurand functionalitatea acestora prin mentinerea unui echilibru fluido-coagulant adecvat, cu diminuarea inflamatiei tisulare, mentinerea unui tonus vascular fiziologic si eliminarea toxinelor

Disfunctia endoteliala se produce cand nu exista suficient oxid nitric (NO) in interiorul vaselor de sange, acesta actionand ca vasodilatator.

Diminuarea de NO produce:

 •     vasoconstrictie
 •     inflamatia aparatului vascular, avand drept consecinta ateroscleroza
 •     cresterea productiei de trombocite, avand drept consecinta trombo-embolismul
 •     vase permeabile care expun tesutul vascular la depuneri de lipoproteine

Dintre afectiunile care produc disfunctia endoteliala, mentionam: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, fumatul, obezitatea

Aceasta entitate, pe care noi o numim ,,magistrala endoteliala,,, necesita factori de intretinere care sa ii imbunatateasca aportul de antioxidanti pentru ca productia de NO sa se mentina in limite fiziologice. Aceste substante se elibereaza balansat – factori endoteliali de relaxare, ca oxid nitric, factorul hiperpolarizant derivat din endoteliu, ca si autacoizii contractanti derivati din endoteliu, ca endothelin-1, tromboxan A2, angiotensina2 sau anion superoxid.

Relaxarea si contractia la diferite substante vasoactive pot fi dependente de endoteliu, in intregime sau partial, sau pot fi independente de endoteliu. In conditii fiziologice, adeziunea leucocitara si migratia de celulale musculare netede, ca si secretia de factori vasoconstrictori, agregare plachetara si adeziunea lor sunt reglate de endoteliu normal.

Glicocalixul este un glicozaminoglican care acopera suprafata celulelor endoteliale, acesta prevenind adeziunea lecocitara, inflamatia si tromboza.

Actiunea fortelor mecanice traumatizeaza peretele venos, duce la pierderea de glicocalix, ceea ce induce disfunctie endoteliala, avand drept consecinta cresterea permeabilitatii endoteliului vascular  cu adeziunea concomitenta de leucocite, limfocite, trombocite si cu extravazarea de celule sanguine reactive capabile sa induca sindrom inflamator si proteoliza in jurul vaselor de sange.

Disfunctia endoteliala este caracterizata prin reglarea disarmonica a tonusului vascular ca rezultat al scaderii activitatii de oxid nitric sintaza endotelial. In procesul patologic, celulele endoteliale sunt afectate de stresul oxidativ prin cresterea inhibitorilor de sintaza a oxidului nitric prin procese inflamatorii, adipocitokine, cresterea aldosteronului.

Venofluid este conceput ca un produs activ care intervine in stabilirea statusului de normalitate la nivelul celulelor endoteliale in lupta lor cu stresul oxidativ.

Compozitie Venofluid Gel

 • Aesculus Hippocastanum - dispune de aescina, componenta principala care este o mixtura naturala de saponine continand triterpene si disponibila in doua forma: alfa si beta, responsabile prin activitatea farmacologica, antiedematoasa, antiinflamatoare si venotonica. Esculina, un alt component este o cumarina naturala, cu activitate anticoagulanta, antiiflamatorie, antidiabetica si antibacteriana. Pentru reducerea inflamatiei, esculina actioneaza prin prevenirea eliberarii moleculelor de adeziune intracelulare, care reduc reactia de adeziune a celulelor endoteliale si leucocitelor.
 • Urtica Dioica - efect antiiflamator, inhiba agregarea plachetara, antioxidant. Un studiu stiintific a stabilit ca administrarea de 1340mg extract din pulbere de urzica permite reducerea cu 50% a dozei de antiiflamator nonsteroid.
 • Un studiu stiintific a stabilit ca administrarea de 1340mg extract din pulbere de urzica permite reducerea cu 50% a dozei de antiiflamator nonsteroid.
 • Centella Asiatica - utilizata pe scara extinsa, in tratamentul insuficientei venoase actioneaza pe tesutul conjunctiv al peretelui vascular, fiind activa in microangiopatia hipertensiva. Centella are in compozitie triterpene, alkaloizi, uleiuri volatile, acizi grasi, flavonoizi. Are activitate antioxidanta prin acidul ascorbic, beta caroteni, fenoli totali si activitate antiinflamatorie prin acidul asiatic si madecassic - acesta asigurand si protectie cutanata. Asiaticosidele cresc formarea colagenului si intervin in angiogeneza, inhiba procesul antiinflamator.
 • Mordica Charantia - castravetele amar, contine mordicilina, avand un gust foarte amar, dificil de inghitit. Lectina din compozitie, un compus cu activitate insulin like, se leaga prin 2 tipuri de receptori insulinici si suprima apetitul. Un component major este charantin - antioxidant, antiviral, imunomodulator, spasmolitic. Castravetele amar inhiba mediatorii inflamatori PGE2
 • Hippophae Rhamnoides - o planta magica cu o compozitie complexa, contine flavonoli, proantocianidine, acid clorogenic, vit C - uneori in concentratii mari (2500mg/100g fructe), vit A, B1, B2, K, tocoferoli. Catina este utilizata in medicina traditionala asiatica. Se foloseste atat in boala de iradiere, inflamatii, cat si la arsi. Intervine ca un factor antiinflamator, extrem de activ
 • Melilotus Officinalis - are efecte complexe - antiinflamatorii si antistres oxidativ, folosita in tratamentul insuficientei venoase

Mod de utilizare:

Se aplica de cel putin 3 ori/zi, folosindu-se pe perioade de cel putin 3 saptamani

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Pontica Elidor: Pontica Elidor este un producator de produse inspirate 100% din natura, produse ce urmaresc sa ofere solutii alternative pentru normalizarea proceselor metabolice, tratarea diverselor afectiuni, contracararea efectelor neplacute ale menopauzei sau cresterea imunitatii. Produsele Pontica Elidor sunt rezultatul dedicatiei echipei de cercetare pentru dezvoltarea de solutii naturale, cu adevarat eficiente pe baza de plante, extracte de plante si ingrediente recunoscute de secole pentru efectele terapeutice.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite