Descriere Linte BIO neagra Alliance Bio 500g de la Alliance Bio
Lintea neagra este o leguminoasa foarte populara printre gurmanzi, bogata in fibre si proteine si cu un continut caloric redus. Aceasta este recomandata persoanelor care doresc sa mentina o dieta echilibrata sau sa scada in greutate. Boabele de linte neagra de la Alliance Bio sunt provenite din culturile organice din sud-vestul Frantei si sunt un ingredient excelent pentru cei care doresc sa isi diversifice dieta cu produse hranitoare si sanatoase. Lintea neagra sau , beluga, are boabele foarte mici si negre, cu un aspect exotic si exclusivist similar caviarului.
Are un gust specific de nuca si o aroma dulceaga. Aceasta se fierbe si se serveste simpla, alaturi de condimentele preferate si putina ceapa verde, sau ca ingredient esential in preparate gustoase precum: supe, salate, mancaruri cu orez, curry, tocanite, sosuri, sau chiar ca si umplutura pentru sarmalelele vegane. Este foarte usor de gatit, iar inmuierea in prealabil este optionala (intre 4 si 8 ore). Timpul aproximativ de gatire este de doar 20 de minute. Se recomanda clatirea boabelor de linte inainte de a fi gatite.
Pentru intensificarea aromei, boabele de linte se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei, usturoi, ceapa si bucatele de bacon sau tofu. Pentru o savoare desavarsita, lintea neagra poate fi servita alaturi de un sos realizat din rosii organice si ierburi aromatice pe baza de cimbru, oregano sau frunze de dafin.
Compozitie: 100% boabe de linte* neagra. (*Ingrediente provenite din agricultura ecologica) Valori nutritionale: Valori nutritionale medii per 100g: energie 1395kj/331kcal, grasimi 1.9g din care acizi grasi saturati 0.3g, glucide 42g din care zaharuri 0.4g, fibre 14.9g, proteine 28.9g, sare 0.02g.
Beneficii: Lintea neagra este o leguminoasa foarte populara printre gurmanzi, bogata in fibre si proteine si cu un continut caloric redus. Aceasta este recomandata persoanelor care doresc sa mentina o dieta echilibrata sau sa scada in greutate. Utilizare produs: Lintea neagra sau “beluga” are boabele foarte mici si negre, cu un aspect exotic si exclusivist similar caviarului. Are un gust specific de nuca si o aroma dulceaga. Aceasta se fierbe si se serveste simpla, alaturi de condimentele preferate si putina ceapa verde, sau ca ingredient esential in preparate gustoase precum: supe, salate, mancaruri cu orez, curry, tocanite, sosuri, sau chiar ca si umplutura pentru sarmalelele vegane. Este foarte usor de gatit, iar inmuierea in prealabil este optionala (intre 4 si 8 ore).
Timpul aproximativ de gatire este de doar 20 de minute. Se recomanda clatirea boabelor de linte inainte de a fi gatite. Pentru intensificarea aromei, boabele de linte se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei, usturoi, ceapa si bucatele de bacon sau tofu. Pentru o savoare desavarsita, lintea neagra poate fi servita alaturi de un sos realizat din rosii organice si ierburi aromatice pe baza de cimbru, oregano sau frunze de dafin.