Pontica Elidor Tinctura de conuri hamei 30 ml

Tinctura de conuri hamei 30 ml

La comanda, in 2 zile

SKU 21692
13,66 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Tinctura de conuri hamei 30 ml de la Pontica Elidor

Tinctura de conuri hamei 30 ml, Pontica Elidor

Recomandări:  Efect calmant asupra sistemului nervos central – ajuta la relaxare, confera stare de bine fizica si mentala si ajuta la instalarea unui somn linistitor, sanatos; sustine digestia si functionarea normala a tractului intestinal; contribuie la diminuarea manifestarilor neplacute asociate menopauzei; mentine nivelul normal al colesterolului sanguin; are efect antioxidant/protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi, intarziind procesele de imbatranire

CONURI HAMEI – Proprietati:
– efect de linistire, diminuand hiperexcitabilitatea nervoasa;
– pot reduce intensitatea episoadelor anxioase si diminueaza apetitul sexual;
– favorizeaza pofta de mancare si secretia biliara;
– cresc diureza, favorizand eliminarea acidului uric.

Compoziţia chimică este reprezentată în principal de aşa-numiţii acizi amari (5-20% din greutatea conurilor de hamei), constituiţi din -acizi (humulonă, cohumulonă, adhumulonă) şi din -acizi (lupulonă, colupulonă, adlupulonă), precum şi acizi amari în cantitate mai mică (posthumulon/postlupulon, prehumulon/prelupulon, adprehumulon), cu o structură acil-floroglucidică. De asemenea, hameiul este bogat în flavonozide şi aglicon flavonici (kaemferol, quercetin, quercitrin, rutin), catechine (galatul de catechină, galatul de epicatechină), calchone prenilate (xanthohumol şi izoxanthohumol). În uleiul volatil au fost identificate sute de componente terpenoide (0,3-10% din greutatea unui con – cariofilină, farnesen, humulen, mircene), esteri (acetat, propionat şi izobutirat de geranil), cetone (2-undecanonă), acizi liberi (acid valerianic) şi 2-metil-3-buten-2-ol, al cărui conţinut creşte odată cu durata conservării.

Printre principiile amare identificate în strobulii de hamei, cele mai importante din punct de vedere terapeutic sunt xanthohumolul şi isoxanthohumolul, acesta din urmă transformat prin tratament termic şi valori crescute ale pH-ului. Drept urmare, isoxanthohumolul este principalul prenilflavonoid prezent în bere, care îi conferă, de altfel, şi gustul amar. Totodată, au fost identificaţi şi alţi compuşi, calchone prenilate, care apar la concentraţii de 10 ori mai mici decât cele ale xanthohumolului, care se izomerizează la flavonele corespunzătoare (xanthogalenol, desmetilxanthohumol, 8-prenilnaringenin, 6-prenilnaringenin).

Mecanisme de acţiune    Pe baza cercetărilor ştiinţifice complexe, hameiul are următoarele acţiuni:

  • Acţiunea sedativă: efectul se datorează acizilor amari prezenţi în componenţa extractului de hamei, în principal -acizilor, determinând o sedare semnificativă, îmbunătăţind somnul fără a produce efecte reziduale semnificative sau insomnie de rebound. Cercetările par să sugereze capacitatea reglatoare a -acizilor asupra activităţii inhibitorii a sistemului GABA.
  • Acţiunea estrogenică: efectul este atribuit, în principal, compusului 8-prenilnaringenin (izomerizat din izoxanthohumol), cu o capacitate de legare semnificativă de receptorii estrogenici (ER şi ER). În urma cercetărilor clinice s-a dovedit că extractul standardizat de hamei împiedică parţial resorbţia osoasă la femeile aflate la menopauză, de asemenea, reduce incidenţa bufeurilor şi a altor disconforturi asociate cu deficitul de estrogen (transpiraţie, insomnie, palpitaţii, iritabilitate), fără a avea efectele adverse ale tratamentului hormonal, asociate cu un risc crescut de cancer dependent de hormoni (cancerul de sân, carcinomul endometrial).
  • Acţiunea antioxidantă: într-un studiu axat pe analiza calitativă şi cantitativă a compuşilor flavonici din hamei, s-au identificat şi cuantificat din lăstarii din hamei kaemferolul şi quercitinul, având rol de captare a radicalilor liberi, cum ar fi radicalul superoxid O2.
  • Acţiunea antiproliferativă: capacitatea antiproliferativă se bazează pe studii in vitro privind capacitatea prenilflavonoidelor de a inhiba proliferarea cancerului de sân uman (MCF-7), a cancerului de colon (HT-29), a cancerului ovarian (A2780) şi a cancerului de prostată (PC-3 şi DU145).
  • Acţiunea antibacteriană şi antifungică: activitatea antibacteriană, în special pentru bacteriile Gram-pozitive, a fost atribuită humulonei şi lupulonei, iar cea antifungică a fost alocată acizilor amari care acţionează împotriva speciilor de Candida albicansTrichophyton,  Fusarium şi Mucor; totodată, xanthohumolul este prezentat ca un agent antiinfecţios cu spectru larg şi un mecanism de acţiune în curs de investigare.
  • Acţiunea anticoagulantă: printr-un studiu in vitro s-a demonstrat că extractul de hamei, bogat în compuşi flavonici, acizi hidroxicinamici, oligomeri proantocianidinici şi glicozide flavonice, inhibă agregarea plachetară indusă de ADP şi ameliorează activitatea anticoagulantă a celulelor endoteliale umane pentru a reduce semnificativ reactivitatea plachetară; de asemenea, s-a demonstrat că xanthohumol previne tromboza venoasă şi arterială prin inhibarea activării trombocitelor, fără risc de sângerare.
  • Acţiunea de stimulare a secreţiei gastrice: efectul stomahic, de creştere a volumului sucului gastric, fără a afecta aciditatea, ar putea fi mediat de sistemul nervos colinergic.

Mod de utilizare: cate 10 picaturi de 3 ori pe zi sau la recomandarea specialistului.   Contraindicat copiilor, femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor carora le este interzis/limitat consumul de alcool, precum si in caz de depresie sau de cancer dependent de estrogen. Poate interactiona cu barbiturice si estrogen la administrare concomitenta. 

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Pontica Elidor: Pontica Elidor este un producator de produse inspirate 100% din natura, produse ce urmaresc sa ofere solutii alternative pentru normalizarea proceselor metabolice, tratarea diverselor afectiuni, contracararea efectelor neplacute ale menopauzei sau cresterea imunitatii. Produsele Pontica Elidor sunt rezultatul dedicatiei echipei de cercetare pentru dezvoltarea de solutii naturale, cu adevarat eficiente pe baza de plante, extracte de plante si ingrediente recunoscute de secole pentru efectele terapeutice.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite